Van Kanarie naar Buffalo: welkom, Mathias!

Van Kanarie naar Buffalo: welkom, Mathias!

Een van de meest begeerde jonge Belgische talenten komt naar KAA Gent: Mathias Delorge ruilt Stayen voor de Planet Group arena en tekende een contract voor vier seizoenen bij de Buffalo's.

De 19-jarige Mathias speelde zich afgelopen seizoen in de kijker bij Sint-Truiden. De middenvelder stond in 40 competitiewedstrijden telkens aan de aftrap en maakte bijna altijd de 90 minuten vol. 

Met zijn 1m85 brengt Delorge gestalte op het middenveld. Hij valt op door zijn uitstekende balgevoel, zuivere passing en vista.  In de onderlinge duels tussen KAA Gent en STVV liet Mathias zien welke kwaliteiten hij bezit. Hij schopte het intussen ook tot Belgisch belofte-international.

 

"We zijn heel trots om een speler als Mathias naar Gent te kunnen halen. De concurrentie was moordend, want hij had de clubs voor het uitkiezen. Dit toont aan dat onze manier van werken op transfervlak op punt staat."

 

"Met Mathias krijgen we er een jonge en heel talentvolle speler bij. Hij trapt even makkelijk lange ballen met zijn linker als met zijn rechter. Dat hij ook nog een Belg is, is mooi meegenomen." - Arnar Vidarsson, Manager Sports

Na aanvallers Andri Gudjohnsen en Max Dean is dit de derde transfer van deze zomer. Mathias, die op 31 juli zijn 20e verjaardag viert, kijkt er erg naar uit om voor zijn nieuwe club te spelen. 

"Ik heb voor KAA Gent gekozen omdat dit voor mij de beste stap is op sportief vlak. Ik heb ook een warm en familiaal gevoel bij iedereen binnen deze club. Die twee dingen samen hebben de doorslag gegeven." - Mathias Delorge

Heel veel succes in blauw en wit, Mathias! 


#COBW #TRANSFER