Reacties na KAA Gent - Vikingur

Reacties na KAA Gent - Vikingur

Speeldag 1 - UEFA Conference League voorrondes - 25-07-2024 om 20:00 u

De kop is eraf. Seizoen 2024-2025 is op gang getrapt in de Planet Group Arena met een klinkende 4-1 zege tegen Víkingur. Een ideale opener voor Wouter Vrancken en zijn kornuiten.

Wouter Vrancken: "We moeten vertrouwen uit dit resultaat halen"

Sven Kums: "Leuk om met zo'n overwinning het seizoen te starten"

Nieuw seizoen – zelfde patron: Sven Kums brak de ban voor KAA Gent met een knappe goal. “Het gebeurt niet vaak dat ik scoor”, lachte de middenvelder. “Het was wel een belangrijke.” En of. Het begin was namelijk moeizaam. “Dat klopt. Zij speelden zeer laag en wij hadden het moeilijk om door hun verdedigende gordel te breken. Daarbovenop slikten we dan nog eens een vermijdbaar doelpunt, wat natuurlijk niet hielp. Gelukkig bleven we geduldig en lukte het wel met korte combinaties.”

Na de rust was de prestatie veel beter en zo werd er uiteindelijk vier keer gescoord. “Naast onze goal in de eerste helft creëerden we niet veel kansen, wat we in de tweede helft ruimschoots compenseerden en eigenlijk nog meer konden scoren. Bij momenten speelden we misschien te traag, maar dat viel over het algemeen wel mee.”

De buit is alleszins binnen – ja, toch? “In het voetbal kan natuurlijk alles gebeuren, maar dit mogen we niet meer uit handen geven.” De Buffalo’s kunnen zo met een fijn gevoel de competitie aanvatten. “Het is inderdaad leuk om met zo’n overwinning van het veld te stappen en het seizoen te starten.” De ambitie is alleszins duidelijk voor de kapitein. “We willen meedoen voor het hoogst haalbare en een goed seizoen draaien.” (RG)

Mathias Delorge: "Ik hoop dat we samen leuke tijden gaan beleven"

Wat een entree – Mathias Delorge speelde zich meteen in de harten van het Gentse publiek. “Dank u. En dat zonder training in de benen”, glimlachte de sympathieke Limburger. “Pas gisterennamiddag tekende ik mijn contract.” Het maakt zijn prestatie alleen maar indrukwekkender.

Coach en familievriend Wouter Vrancken stuurde de 19-jarige met de volgende gezegende woorden het veld op, verklapte hij: “Geniet ervan, ik heb alleszins alle vertrouwen in u. Ga maar en speel met je kwaliteiten.” In het publiek verscheen de ene glimlach na de andere toen de gloednieuwe middenvelder aan de bal kwam. Met hem zullen we nog leuke tijden beleven was het spontane gevoel in de arena. “Dank u, dank u. Ik hoop het ook dat we samen heel leuke tijden gaan beleven”, zei hij ietwat verlegen.

Op het veld is Mathias Delorge een speler met flair, die durft voetballen, zich niet wegsteekt en het heft in handen neemt. “Absoluut, dat is ook mijn sterkte. Als ik iets kan bijdragen aan de ploeg zal ik mezelf niet verstoppen. Die vrije trap die ik nam? Ik vroeg: ‘Mag ik?’, en zij zeiden: ‘Ja’. Dat was fijn” Het vertrouwen in de jonkie is er klaarblijkelijk al bij zijn nieuwe teamgenoten. “Dat denk ik ook. Ik vroeg ballen en ik kreeg ze ook, dat was leuk.”

Een kennismaking in stijl was het. De spraakwaterval kreeg de micro om zichzelf voor de Gentse fans te beschrijven. En is hij nu een verdedigende, controlerende of aanvallende middenvelder of kan hij het alle drie? Hij lachte: “Ik wil niet te zelfzeker overkomen, maar ik zou het misschien wel kunnen, ja.  Ik ben iemand die het spel goed leest, inzicht heeft, graag voetbalt, goed in de passing is en hoopt dat hij zo beslissend kan zijn voor de ploeg. Ik kan mijn beide voeten gebruiken, maar mijn linkse voet is de beste.“ Het doet de gemiddelde Buffalo al watertanden.

Jong en talentvol – door heel wat clubs werd hard aan zijn mouw getrokken, maar de zoon van oud-Kanarie Peter Delorge koos met volle overtuiging voor Gent. “Na een gesprek met het bestuur, de trainer en met Arnar (Vidarsson, red.) had ik een heel positief gevoel. Voor mij is het belangrijkste om te spelen en in Gent kan ik dat doen. Vandaag was daar al een duidelijk voorbeeld van. Als je zo’n aangenaam gevoel hebt, is de keuze snel gemaakt voor mij.”

Voor de jonkie betekent deze transfer ook afscheid van Hotel Mama. Voortaan mag hij de was en de plas zelf doen. “Ik kijk er naar uit en heb er veel zin in” Een zoveelste lach volgde – goedlachse jongen is hij. “Nu woon ik nog bij mama en papa en het is effectief de eerste keer dat ik alleen zal wonen. Momenteel zit ik in Gent nog op hotel, maar ik ben naarstig op zoek naar een woonplek. Ik hoop zo snel mogelijk iets te vinden om mij te kunnen settelen.” Veel succes, op en naast het veld. (RG)


#COBW #GNTVIK #UECL