KAA Gent verkozen tot allerstrafste Gentenaar

KAA Gent verkozen tot allerstrafste Gentenaar

Gisterenavond (maandag 29 februari) werd KAA Gent verkozen tot allerstrafste Gentenaar van 2015. Naast die hoofdprijs won de club in 3 verschillende categorieën. In de categorie ‘Sport’ werden onze spelers en staf verkozen tot beste sporters van het jaar. Voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie kaapten ook de eerste plaats weg in de categorie ‘Bedrijfsleven’. Tot slot veroverde hitfabriek en levenslang Buffalo-supporter Miguel Wiels ook de hoofdvogel in de categorie ‘Muziek’. KAA Gent houdt er aan om iedereen die voor ons stemde van harte te bedanken. Daarnaast maken we graag van dit moment gebruik om ALLE laureaten te feliciteren met hun nominatie.

We citeren even uit het stukje van Jan Claeys, Chef bij de Gentenaar:

"De voltallige ploeg van AA Gent is maandagavond met overtuiging verkozen tot De Strafste Gentenaar 2015. Voor het eerst in zeven jaar is die eer niet weggelegd voor één iemand, maar voor een hele ploeg, een hele organisatie. Meer dan terecht, want iedereen in en ver buiten Gent was in 2015 Buffalo. En in 2016 nog altijd, door de straffe prestatie in de Champions League.

AA Gent was maandagavond - niet geheel onverwacht - de grote slokop op het gala van De Strafste Gentenaar 2015 met drie categorieprijzen én de hoofdprijs. Opnieuw ons Gantoise dus. Hein en zijn spelers zijn de strafste sporters volgens de Gentenaars en ‘architecten’ Ivan De Witte en Michel Louwagie de strafste zakenmannen van de stad. De jury kon dus niet anders dan AA Gent ook de allerstrafste Gentenaar maken.

Voor het eerst in de geschiedenis van De Strafste Gentenaar - een bekroning voor wie Gent het meest op de kaart heeft gezet - is de eer niet weggelegd voor één iemand, maar voor een hele ploeg, een hele organisatie. En eigenlijk: voor een hele stad. Iedereen in Gent was het afgelopen jaar AA Gent, iedereen Buffalo. De club is veel meer dan een voetbalploeg. Een community die weegt op een stad. Een groep die houdt van een stad. Een sterrenparade die fier is op een stad. Op Gent.

Twaalf seconden

"Ik heb de eer om reeds zeven jaar de voorzitter te zijn van deze jury. Dit was de eerste keer dat we maar 12 seconden nodig hadden om de allerstrafste aanduiden", zei Daniël Termont bij de uitreiking van de prijs. "120.000 mensen samenbrengen in de Kuip. Elke week 20.000 mensen samenkrijgen in hun stadion. Zelfs mensen die niets van voetbal kennen, zich Buffalo laten voelen. Dik verdiend denk ik."

Symbolischer kon AA Gent haar wonderjaar 2015 - titel, supercup, overwinteren in de Champion’s League én de Gouden Schoen - niet afsluiten. De Buffalo’s zijn nu ook offcieel Sant in eigen Land. De bijna tienduizend lezers van De Gentenaar en kijkers en luisteraars van AVS en Radio 2 die mee hun stem uitbrachten, kunnen geen ongelijk hebben."

Bekijk hier de fotospecial van de avond.