Hein Vanhaezebrouck wint Guy Thys Award 2014

Hein Vanhaezebrouck wint Guy Thys Award 2014

Onze trainer Hein Vanhaezebrouck heeft de Guy Thys Award 2014 gewonnen. De trofee beloont de Belgische coach die het voorbije seizoen met zijn gedrag, resultaten en opstelling de belangrijkste bijdrage leverde aan het beroepsimago.

De Guy Thys Award is een trofee die in 2010 het levenslicht zag, ter nagedachtenis van iconische Guy Thys. De BFC Pro, de vereniging van Belgische voetbalcoaches, reikt die trofee jaarlijks uit aan de Belgische trainer die het voorbije seizoen het meest heeft betekent voor ons Belgisch voetbal en het imago van de coaches.

Hein Vanhaezebrouck loodste KAA Gent naar de eerste landstitel in de clubgeschiedenis en wordt daar nu ook terecht voor beloond met een individuele prijs door zijn collega-trainers.

De Pro License coaches, die de voorbije week stemden, verkozen hem boven Club Brugge-trainer Michel Preud'homme, Charleroi-coach Felice Mazzu, bondscoach Marc Wilmots en debutant Yves Vanderhaeghe (ex-KV Kortrijk, nu KV Oostende). Vanhaezebrouck volgt Zulte Waregem-trainer Francky Dury op.

Hein Vanhaezebrouck reageerde trots: "Deze prijs winnen is fantastisch. Gekozen worden door je collega’s is een blijk van waardering en ik wens hen bij deze graag te bedanken".