🎙️ "Neutraal bekeken is dit een juiste uitslag"

🎙️ "Neutraal bekeken is dit een juiste uitslag"

Speeldag 6 - Jupiler Pro League - 01-09-2024 om 16:00 u

Het werd een gelijkspel waar beide coaches zich in konden vinden. Antwerp zag enkele doelpunten afgekeurd worden en KAA Gent miste een penalty. Werk aan de winkel aan de twee kanten. We volgden de persconferentie na de match.

Wouter Vrancken: "Neutraal bekeken is dit een juiste uitslag. Alleen moeten we onze momenten meer grijpen."

Sven Kums: "Eén van de mooiste uit mijn carrière"

Een parel van de fluwelen voet van Sven Kums – wat een zondagsschot op deze zonnige zondag. “De mooiste van mijn voetbalcarrière, maar ik heb er ook nog niet veel gemaakt”, lachte de sympathieke middenvelder. “Laten we zeggen: één van de mooiste.” En of. Het publiek kirde na zoiets schoons.

Zijn ex-coach Hein Vanhaezebrouck zei: ‘Eindelijk’, want op training zag hij er zo verschillende binnenvliegen. “Het gebeurt inderdaad niet vaak. Echter, ik kom zelden in die positie om te schieten.” Een lach volgde. “Nu was het perfect. Toen ik hem raakte, had ik een goed gevoel.” Voor herhaling vatbaar alleszins.

De bewondering in het stadion werd echter te snel gefnuikt door een Antwerps tegendoelpunt. “Dat klopt. We begonnen goed, hadden de match onder controle en kwamen op voorsprong. Toen hadden we de boel wat moeten dichtgooien, maar begonnen we echter te slordig te worden en werden de ruimtes net iets te groot. Langs de andere kans kwamen we net voor de rust goed weg met die afgekeurde goal.”

Na de koffiepauze was het alle remmen los – de kapitein knikte. “Het was een gekke tweede helft die alle kanten op kon. Zij hadden drie afgekeurde doelpunten. Moesten wij echter die penalty gescoord hebben, hadden we de drie punten over de streep getrokken”, haalde hij zelf een gevoelig punt aan. “Andri (Gudjohnson, red.) stond aangeduid. Hij pakte wel zijn verantwoordelijkheid”, nam de ancien zijn spits in bescherming. “Achteraf is het gemakkelijk praten.” (RG)

Archie Brown: "Een fair resultaat"

Archie Brown – winger met 11 km in de benen - kwam bezweet uitleggen hoe hij de topper in – naar Belgische normen – extreme hitte ervaarde. “Het was zwaar, tegen een moeilijke, ervaren tegenstander.” Zijn voorhoofd leek een waterfontein, met de tong uit de mond. “It was tough.”

De hand ging dan weer in eigen boezem. “Op sommige vlakken konden we beter doen, maar een punt is toch mooi meegenomen tegen zo’n ploeg uit de top 5.” Verdiend ook volgens de 22-jarige. “Want ondanks de afgekeurde doelpunten van Antwerp zou ik niet zeggen dat we hier ontsnapt zijn. Daarvoor hebben we zelf veel scoringsmogelijkheden gehad. Het is dus een fair resultaat.”

Leren en vooruitgaan – het is zijn leuze op deze eerste september. “De ene keer was de afwerking minder, de andere keer de aanvoer. We moeten klinischer proberen zijn en zullen lessen trekken uit deze wedstrijd om het nadien beter te doen. Op naar de volgende”, sprak de Engelsman bijna even snel als hij liep. (RG)


#COBW #GNTANT #JPL