Welcome back Mbark!

Welcome back Mbark!

Zonet bereikten KAA Gent en Lokomotiv Moskou een overeenkomst over de huur van Mbark Boussoufa voor de komende 6 maanden. Bijna 10 jaar na zijn vertrek, keert Mbark Boussoufa dus terug naar de club waar zijn professionele carrière écht begon. 

Mbark Boussoufa werd door KAA Gent in 2004 weggehaald bij de reserven van Chelsea FC. Met zijn onnavolgbare dribbels stal hij al snel de Gentse harten in het toenmalige Jules Ottenstadion. In het seizoen 2005-2006 kwam hij helemaal tot ontbolstering en groeide hij uit tot dé smaakmaker op de Belgische velden. Hij zag zijn prestaties bekroond met de Ebbenhouten Schoen en werd op het einde van het seizoen met groot overwicht verkozen tot Profvoetballer van het Jaar.

Een half jaar later, in januari 2007, zou hij ook nog de Gouden Schoen winnen, toen hij al de overstap naar RSC Anderlecht gemaakt had. Daar bleef hij tot 2011 en won hij nogmaals de Gouden Schoen (2010) en werd hij nog tweemaal Profvoetballer van het Jaar (2009 en 2010). Een lucratieve transfer naar het Russische Anzhi volgde, om twee jaar later naar Lokomotiv Moskou te verhuizen. Daar kwam hij op het laatst nog weinig aan spelen toe. 

foto's: Belga Image