Jong Gent opent seizoen met zege

Jong KAA Gent heeft het seizoen geopend met een 0-2 overwinning tegen de beloften van OH Leuven. Beide doelpunten van de Buffalo's kwamen op naam van Abubakar Abdullahi

In de eerste helft kwam KAA Gent maar moeilijk in zijn spel. Hoofdcoach Thomas Matton zag te weinig intensiteit aan de bal en een team dat slordig omsprong met het balbezit. Niet geholpen door de hitte en een moeilijk te bespelen veld, kwamen onze beloften amper tot kansen. De thuisploeg had meer balbezit, maar kon doelman De Schrevel amper op de proef stellen.

De rust bracht beterschap en onze youngsters kwamen gretiger voor de dag in de tweede helft. Een betere controle over de match leidde ook tot meer kansen. Dat vertaalde zich in de 68e minuut in een eerste doelpunt van Abdullahi die een voorzet vanop rechts via de lat binnen werkte.

Ondanks een dominante vertoning waarbij ze weinig tot niets weggaven, viel het verlossende doelpunt pas in de laatste minuut van de reguliere speltijd. De eerste overwinning van het seizoen is alvast een bevestiging van het groeiende vormpeil dat tijdens de voorbereiding werd geëtaleerd.

Opstelling: De Schrevel (GK), De Meyer, De Vlieger, Mazouz (77'), Ayinde (88'), Abdullahi, Soumah, Asselman, Vernemmen (65'), Van Den Bergh, Abubakar.

Wissels: Vydysh (65'), Sillamaa (65'), Vanderdonck (77'), Debondt (88').

Doelpunten: 68' en 90' Abdullahi 1-0 en 2-0.

OPGELET: de volgende wedstrijd tegen KFC Merelbeke is verplaatst van zaterdag 7 september naar zondag 8 september, met aftrap om 16u in de Chillax Arena in Oostakker!