Vooruitblik met Matz Sels

Vooruitblik met Matz Sels

Matz Sels trekt vol vertrouwen naar KV Kortrijk. Het sluitstuk van de Buffalo’s hield zijn ploeg recht tegen Anderlecht én houdt goede herinneringen over aan het Guldensporenstadion. Sels was er bij zijn debuut voor de Buffalo’s immers meteen de held na een strafschoppenserie. Eind 2014 mocht Sels opnieuw juichen in Kortrijk, na een cruciale overwinning op weg naar PO I.

Je was van goudwaarde in het duel met Anderlecht. Hoeveel deugd deed dat?

“Het is fijn dat ik mijn steentje kon bijdragen. Ik kan me trouwens niet herinneren wanneer ik nog zoveel werk moest opknappen. Al moet ik ook toegeven dat we soms geluk hadden. Vooral toen Najar net voor rust de paal trof, kwamen we goed weg. Ach, het dubbeltje mocht ook eens langs onze kant vallen. Enkele dagen eerder hadden we veel pech.”

Was je extra geprikkeld na de partij tegen Club?

“Niet echt. Volgens mij heb ik toen ook goede dingen getoond. Maar uit die twee tegengoals probeer je natuurlijk dingen te leren voor de volgende wedstrijden. Ik wist dat ik me enkele dagen later zou kunnen herpakken.”

Wat dacht je na het doelpunt van Tielemans?

“Het was zuur. Er stonden een paar spelers voor mij, waardoor ik de bal te laat zag komen. Al was het natuurlijk een knap schot van Tielemans. Hij toonde een week eerder tegen Kortrijk al dat hij over een goede trap beschikt. We hebben geprobeerd om die tegentreffer zo snel mogelijk van ons af te zetten. En het scenario in de slotminuten… dat kon niet mooier geweest zijn.”

Wordt het niet stilaan tijd om de ambities bij te schaven? 

“Voorlopig gaan we nog steeds voor de derde plek. Misschien kunnen we onze ambities na de volgende twee partijen bijstellen. Dankzij onze overwinning tegen Anderlecht deden we alvast een uitstekende zaak in het klassement. Maar dat kan snel veranderen. Iedere wedstrijd is een zespuntenmatch. Vergeet ook niet dat er ons nog lastige verplaatsingen naar rechtstreekse concurrenten wachten.”

Zondag is dat KV Kortrijk. Eind december pakten jullie daar een belangrijke zege.

“Dat we eerder dit seizoen al in Kortrijk wonnen, geeft ons vertrouwen. Maar onderschat Kortrijk niet. Ze hebben een sterke thuisreputatie. En bovendien zijn ze nog volop in strijd voor de Europese plaatsen. Ook Kortrijk zal dus vol voor de zege gaan. Al hoop ik stiekem dat we het resultaat van de reguliere competitie kunnen herhalen.”

(JVDV)

Foto: Yves Masscho