U15 KAA Gent haalt finale KDB Cup 🏆

Op de zevende editie van de KDB Cup, het prestigieuze jeugdtornooi waar Kevin De Bruyne zijn naam aan verbindt, is onze U15 knap tweede geworden. In de finale was Manchester City net te sterk, maar onze jongens mogen meer dan trots zijn op hun prestatie. Proficiat, boys!

ZATERDAG

Op zaterdag werden de groepsfases afgewerkt met vier poules van telkens drie ploegen. Elk team speelde dus twee wedstrijden van twee keer 20 minuten. KAA Gent werd uitgeloot tegen Rangers FC en topfavoriet FC Barcelona. De eerste twee in de groep plaatsten zich voor de kwartfinales.

In de eerste wedstrijd tegen Rangers kwamen coach Frédéric Dupré en zijn jongens eerst nog op achterstand, maar KAA Gent kwam snel snel terug op gelijke hoogte. Met snel en goed voetbal werd het in de tweede helft 2-1. De eerste driepunter was zo meteen een feit.

Voor de tweede wedstrijd mochten onze jonge Buffalo's zich opmaken voor een duel tegen FC Barcelona, de winnaar van vorig jaar. Gent hield goed stand en kon enkele kansjes afdwingen, maar het was Barcelona dat scoorde op een counter. 1-0 was de eindstand. Omdat Barcelona ook won van Rangers, stootte KAA Gent als tweede in de groep door naar een kwartfinale tegen PSV.

Tegen PSV stond een historische plaats in de halve finales op het spel. Onze Buffalo's openden de score via een mooie flankaanval, waardoor de 0-1 van dichtbij kon binnengekopt worden. Na de rust had PSV geen antwoord, waardoor KAA Gent de overwinning over de streep konden trekken: 0-1.

ZONDAG

De tegenstander in de halve finales werd het Braziliaanse SE Palmeiras. De bal ging gretig rond op het middenveld, maar noemenswaardige kansen waren er in de eerste helft niet. Na de pauze trof KAA Gent wel raak, met een heerlijke pegel vanop afstand. Palmeiras voerde de duk op terwijl aan de overkant een tweede Gentse goal op de lat belandde. Het werd nog spannend, want in de slotminuut voorkwam onze keeper nog de gelijkmaker met een prachtige redding. De wedstrijd eindigde op 0-1, goed voor een historische plaats in de finale tegen Manchester City!

Kevin De Bruyne zelf was een aandachtige toeschouwer tijdens de finale. Hij zag zijn Manchester City het initiatief nemen en ook op voorsprong komen na een vrije trap. Kort voor de rust ging iedereen die Gent een warm hart toedraagt uit de bol, want na een corner werd het 1-1 en was alles te herdoen. In de tweede helft klom City opnieuw op voorsprong, maar de Buffalo's gaven niet op. Dat de 2-2 er niet in ging, was een kwestie van centimeters. En zo mocht Manchester City zich tot winnaar kronen, met KAA Gent als een heel mooie tweede. Petje af voor coach Dupré en zijn boys!