Jonge Buffalo's Ryckaert en Caignau schrijven Belgische voetbalgeschiedenis

Jonge Buffalo's Ryckaert en Caignau schrijven Belgische voetbalgeschiedenis

Onze twee jong Buffalo’s, Dries Caignau en Steve Ryckaert, schrijven momenteel mee aan een prachtig Belgisch voetbalsprookje dat maar niet lijkt te eindigen. De jonge Rode Duivels plaatsten zich gisteren namelijk voor de halve finales op het  WK U17 in Chili.  

Net als bij vele andere sprookjes liep het echter niet altijd van een leien dakje. Zo overleefden ze met een 4 op 9 maar nipt de poulefase van het toernooi. Met veel moed, doorzettingsvermogen en een dosis geluk haalden ze punten tegen Mali (0-0) en Honduras (2-1 winst). Enkel tegen Ecuador gingen de Jonge Rode Duivels de boot in (2-0 verlies).

In de 1/8ste finale troffen de jonge Rode Duivels Zuid-Korea. Maar ook de Zuid-Koreanen met de “nieuwe Messi” in het team, gingen voor de bijl (2-0 winst). De jonge Rode Duivels behaalden zo de kwartfinales van het wereldkampioenschap en schreven Belgische voetbalgeschiedenis. Geen enkele Belgische jeugdploeg deed immers ooit beter, zelfs de generatie Hazard-Benteke niet.

Het gloriemoment van het toernooi beleefden onze Buffalo beloften ongetwijfeld tijdens de kwartfinale tegen Costa Rica. Steve Ryckaert startte in de basiself en speelde de hele wedstrijd. Hij sprokkelde zo zijn eerste speelminuten op het WK. Ryckaert was ook betrokken bij het enige doelpunt van de wedstrijd (een rechtstreeks binnengetrapte vrijschop van Dante Rigo). Ook Dries Caignau, die net zoals tegen Zuid-Korea inviel, kon meevieren op het terrein en genieten van de welverdiende kwalificatie.

De volgende wedstrijd tegen Mali belooft alvast geen lachertje te worden. Zo vertelde Dries Caignau ons in de aanloop naar de wedstrijd tegen Zuid-Korea (klik hier voor het dubbelinterview) dat vooral Mali indruk op hem had gelaten gedurende het toernooi.

Wij wensen onze nationale U17 en onze twee jonge Buffalo’s Dries Caignau en Steve Ryckaert in het bijzonder, veel succes bij hun twee resterende wedstrijden!

Matchverslag en beelden http://www.belgianfootball.be/nl/nieuws/sprookje-u17-gaat-verder