U13 KAA Gent Ladies spelen finale Beker van België

Op woensdagavond 1 april eindigde de terugwedstrijd van de halve finale van de Beker van België voor U13 tussen KAA Gent Ladies en Standard op een 1-1 gelijkspel. In de heenwedstrijd op Luik kwamen beide ploegen eveneens niet verder dan een gelijkspel 4-4.

Een gemakkelijke terugwedstrijd voor de Buffalo's was het allerminst. De tribune van KRC Gent-Zeehaven was goed bevolke met vooral blauw-witte supporters. Ook het BeneLeagueteam was van de partij om hun clubgenoten aan te moedigen. Gent kwam al snel op voorsprong na een knap doelpunt van Geena-Lisa Buyle, die ook al in de heenwedstrijd de helft van de doelpunten voor haar rekening had genomen. Tien minuten later stonden de bordjes echter opnieuw gelijk, 1-1.

Toegegeven, een hoogstaande wedstrijd was het niet (vermoedelijk was stress een belangrijke factor), een wedstrijd voor hartlijders allerminst. Het beste voetbal kwam van de Rouches maar KAA Gent haalde het op karakter en kon de 1-1 ruststand ook de volgende 30 minuten in stand houden.

Zo stoten de U13 van KAA Gent Ladies - onder leiding van trainer Didier Van Kerckvoorde - door naar de finale van de Beker van België, wedstrijd die op zaterdag 17 mei zal gespeeld worden (vermoedelijk om 17u) in Sint-Niklaas. Tweede finalist is SK Lierse. Nu STandard uitgeschakeld werd, zullen de Gentenaars er ongetwijfeld alles aan doen omo de beker van België mee naar Gent te nemen.

Proficiat aan onze Buffalo Ladies voor deze knappe prestatie.