Aimé Omgba is (eindelijk) een Buffalo

Aimé Omgba is (eindelijk) een Buffalo

Het had wat voeten in de aarde, maar zijn transfer is een feit: Aimé Omgba heeft een contract voor vijf seizoenen getekend bij KAA Gent en komt over van de Nederlandse club NAC Breda. 

Omgba stond al een hele tijd op de radar van KAA Gent. Complicaties in het transferdossier zorgden ervoor dat de overgang op zich liet wachten. Finaal werd in een goede verstandhouding toch een akkoord bereikt met NAC. De Nederlander met Kameroense roots is onze 8e zomertransfer.

Tussen 2012 en 2020 genoot de nu bijna 22-jarige Omgba zijn jeugdopleiding bij topclub Feyenoord. Via eerst NEC ging het naar NAC Breda, waar hij begin 2023 een vaste pion werd. Afgelopen seizoen bewees hij zijn waarde voor het team met 8 doelpunten en 7 assists in 32 wedstrijden.

"Aimé was een van onze topprioriteiten in deze mercato. Er is veel gezegd en geschreven over zijn transfer, maar het belangrijkste is dat wij hard geloven in zijn kwaliteiten. Aimé is een verfijnde speler, maar ook zijn fysieke parameters zijn top. Als middenvelder kan hij meerdere posities aan. We gaan nu een planning opmaken die hem op fysiek vlak de beste garanties geeft op lange termijn." - Arnar Vidarsson, Manager Sports. 

Voor Aimé Omgba is er nu een einde gekomen aan een periode met veel vraagtekens. Hij is dan ook opgelucht en heeft heel veel zin in het nieuwe avontuur bij de Buffalo's.

"Ik heb lang moeten wachten op deze dag, maar ben heel blij dat het nu eindelijk zover is. Het einde bij NAC was niet zoals ik gehoopt had. Toch wil ik de club bedanken voor de kansen die ik er kreeg. Vanaf nu kijk ik vooruit. Ik wil mijn nieuwe ploegmaats zo snel mogelijk leren kennen en kan niet wachten tot ik me kan tonen aan de fans." - Aimé Omgba 

Van harte welkom en veel succes, Aimé!


#COBW #TRANSFER