Hongaars international Zalán Vancsa versterkt KAA Gent

Hongaars international Zalán Vancsa versterkt KAA Gent

KAA Gent heeft de transfer afgerond van de Hongaarse international Zalán Vancsa. Vancsa, die volgende maand 20 wordt, is eigendom van de City Football Group en komt op uitleenbasis over van Lommel SK. KAA Gent heeft ook een optie tot aankoop, die evenwel niet verplicht is. 

Met zijn komst is de zevende aanwinst van deze zomermercato een feit. Eerder tekenden ook Gudjohnsen, Dean, Delorge, Ito, Varela en Araujo al een contract bij de Buffalo's. 

Vancsa voegt extra aanvallende kracht toe aan onze spelerskern. Dat bewijzen ook zijn statistieken. Afgelopen seizoen scoorde hij in de reguliere competitie 12 keer in 30 matchen voor Lommel. Hij was daarnaast goed voor 5 assists in de Challenger Pro League. 

Het Hongaarse talent werd opgeleid bij MTK Boedapest, de 23-voudige landskampioen. Op 15-jarige leeftijd trainde Vancsa al regelmatig met het eerste elftal. Toen hij 16 jaar en 180 dagen oud was, maakte hij zijn profdebuut. Zijn vader Miklós speelde meer dan 300 matchen voor MTK. Leuk detail: precies dag op dag 30 jaar na de eerste goal van Miklós maakte ook Zalán er zijn eerste doelpunt.

Vancsa werd steevast geselecteerd voor de nationale jeugdploegen en speelde zich in de kijker van de City Football Group, dat hem in 2022 overnam voor 3 miljoen euro. Bij Lommel, een van de clubs van het City-concern, kon hij verder evolueren en het Belgische voetbal leren kennen.

"Zalán is het soort talent dat nog zeer moeilijk te vinden is aan een haalbare prijs. We zijn dus heel blij dat we dit konden afronden. Hij is een type dat we nog niet in onze kern hadden: iemand voor de nummer 10-positie, een verfijnde en technisch sterke speler met scorend vermogen."

 

"Aanvallende spelers dragen vaak de grootste verantwoordelijkheid omdat ze de doelpunten moeten maken. Zalán heeft heel veel talent, maar is ook nog jong. Laat ons dus wat geduld hebben en intussen onze spelers onvoorwaardelijk steunen." - Arnar Vidarsson, Manager Sports. 

Vancsa is belofteninternational van Hongarije, maar mocht ook al twee keer invallen bij de A-ploeg. Er was ook belangstelling van andere clubs, maar hij twijfelde niet om voor KAA Gent te kiezen.

"Sinds ik in België ben, heeft KAA Gent me altijd al met bijzondere aandacht gevolgd. Dat ik hier nu terechtgekomen ben, maakt me heel blij. Voor mij is dit de perfecte stap naar de perfecte club. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen." - Zalàn Vancsa

We wensen onze jonge nieuwkomer heel veel succes. Welkom, Zalàn! 


#COBW #TRANSFER