Vooruitblik met Thomas Foket

Vooruitblik met Thomas Foket

Het was een ongewoon beeld: Thomas Foket in de tribune van het Petrovsky Stadium tussen de meegereisde fans. De man die quasi nooit een duel mist. “Toen ik de Champions League-hymne hoorde, deed het toch een beetje pijn”, geeft de belofte-international toe. Gelukkig kan ‘Fokkie’ zich tegen Club Brugge opnieuw uitleven op zijn rechterflank.

Een wedstrijd volgen vanuit de tribune. Hoe lang was dát al geleden voor jou?

“Ik kan me het bijna niet meer herinneren. (lacht) Vorig seizoen was ik tijdens de Play-offs geschorst in Standard, maar toen bekeek ik de partij thuis op televisie. Ook bij Oostende zat ik nooit in de tribune. Het moet dus al geleden zijn van mijn eerste passage bij KAA Gent.”

Met welk gevoel keek je naar je ploeggenoten?

“Het was best fijn om het team eens aan het werk te zien. Ze speelden dan ook een prima partij. Maar als de Champions League-hymne weerklinkt, doet het toch een beetje pijn. Ook tijdens de laatste training was dat het geval. Het veld lag er prachtig bij – waarschijnlijk het beste waar ik ooit op stond. En overal zie je banners van de Champions League. Dan moet je even doorbijten. Gelukkig was ik maar één wedstrijd geschorst.”

Wat vond je van de prestatie van jouw vervanger? 

“Kenny Saief heeft een goede wedstrijd gespeeld. Hij beschikt net als ik over een groot loopvermogen. Of ik blij was dat ik niet tegenover Hulk stond? Misschien had ik een uitstekende prestatie neergezet. Dan zou iedereen me beter vinden dan Hulk. (schaterlacht) Ach, hij speelde bijzonder sterk. Ik wist trouwens niet dat hij zó technisch was.”

Je deelt plots de kleedkamer met drie Rode Duivels. Hoe vernamen jullie het nieuws?

“De coach riep het ons toe tijdens de training. Het zat er aan te komen, hé. Maar honderd procent zeker ben je natuurlijk nooit. Weet je, die jongens verdienen dat stuk voor stuk. Laurent is van ver gekomen en heeft een fantastisch jaar achter de rug. Ook Matz presteert al heel lang op een bijzonder hoog niveau. En Sven heeft in die twee Champions League-wedstrijden getoond dat hij er al lang bij had moeten zijn.”

Blik tot slot eens vooruit naar het duel met Club Brugge.

“De confrontaties met Club lopen meestal goed af voor ons. Toch mogen we zeker niet gemakzuchtig worden. Ze lieten donderdag vier basisspelers rusten tegen Midtjylland, dat doe je niet zomaar. Bovendien komen ze met revanchegevoelens naar Gent. Die gemiste titel tegen ons zindert nog steeds na. En ook in de Supercup waren we te sterk. Ik verwacht dus een hevig Club Brugge. Maar in topmatchen kunnen wij altijd iets meer, hopelijk ook zondag. Het zou fijn zijn om met een overwinning de interlandbreak in te gaan.”

(JVDV)
Foto: Belga Image