Efficiënt Valencia wint van Gent in Youth League

Op het hoogste niveau moet je efficiënt zijn. Dat ondervonden de Jonge Buffalo’s vanmiddag tegen Valencia. De bezoekers scoorden vier keer uit een handvol goeie kansen. 0-4 was het (te) harde verdict voor Gent, dat na vier speeldagen drie punten telt.

700 toeschouwers aanwezig in Oostakker. Een knap aantal voor een Youth League-wedstrijd. Zij zagen hoe een gretig Gent het eerste kwartier voor hun rekening nam. Cerovec probeerde het als eerste met een schot. Vandenbergh en Razzi volgden zijn voorbeeld. Telkens moest de Spaanse doelman zich weinig zorgen maken.

Valencia hadden we tot dan nog niet gezien. Het was voor de bezoekers even wennen aan het kunstgras in het PGB-stadion. Toch stond het plots 0-1. Gent-doelman Segers probeerde een dribbel in de eigen zestien, maar beklaagde zich dat al snel. Martinez veroverde de bal en trapte het leer in een leeg doel. Een domper voor de Buffalo’s die tot dan prima in de partij zaten.

Gent reageerde met een knappe combinatieaanval. Alleen kwam Van Gysel een schoenmaat tekort om de voorzet van Razzi in doel te tikken. Het daaropvolgende schot van Kabangu werd afgeblokt door een Spaans been. Valencia was gewaarschuwd en duwde even het gaspedaal in. Met een fantastische aanval door het centrum stond het opeens 0-2 via Mir. Twee kansen, twee goals was het resultaat aan de rust.

Nico Vanderdonck probeerde na de pauze het tij te keren met een wissel. Gjoka kwam in de plaats van Van Gysel. Hij tekende meteen voor de eerste kans in de tweede helft. Zijn schot verdween via een been in de hand van Valencia-doelman Pena. Nadien was even wachten op een noemenswaardige kans. Twintig minuten voor tijd kwam die er. En jammer genoeg voor de Buffalo’s was het meteen raak. Mir werd weggestuurd en plaatste de bal voorbij Segers: 0-3. Walen was nog dicht  bij een eerredder, maar stuitte op de doelman. Aan de overkant bewees Valencia opnieuw hun efficiëntie. Gomez schoot van buiten de zestien raak. 0-4 was het (te) harde eindverdict voor de jonge Buffalo’s.

OPSTELLING KAA GENT: Segers, Horemans, Ozkan, Razzi, Vandernbergh, Walen, Kabangu (86' De Smet), Van Gysel (46' Gjokaj), Davies, Callebaut, Cerovec (70' Vandierendonck)

DOELPUNTEN: 17' 0-1 I. Martinez, 34' 0-2 Mir, 69' 0-3 Mir, 88' 0-4 Gomez Martin

Verslag: Jonas Van de Veire