Vlotte zege voor KAA Gent in Kalken

Vlotte zege voor KAA Gent in Kalken

Voor de tweede oefenmatch van het seizoen trokken onze Buffalo's naar HO Kalken, een ploeg uit Derde Amateur. Coach Wouter Vrancken deed dit keer geen beroep op Roef, Schmidt, Kums, De Sart, Brown, Watanabe, Mitrovic en Tissoudali. Die laatste heeft nog last van een lichte blessure, de anderen kregen rust. Fernandez-Pardo zat wel in de selectie, maar haakte nog af met maagpijn. 

EERSTE HELFT

Nieuwkomer Gudjohnsen vormde een aanvalstrio met Yokota en Sonko. Die laatste kwam na een kwartier vanop links naar binnen gesneden en scoorde fraai in de verste hoek. Meteen zijn eerste doelpunt in het shirt van KAA Gent. Diezelfde Sonko bood wat later de 2-0 aan aan Gandelman en via een hard schot van Nurio werd het nog voor het halfuur 0-3.

Het meeste gevaar kwam vanaf de linkerkant, maar ook rechtsbuiten Yokota pikte zijn eerste goal in blauw-wit mee. De score had nog hoger kunnen oplopen, maar een poging van Gudjohnsen werd voor de lijn gekeerd en ook Nurio en Yokota schoten net niet raak. Zo gingen we rusten bij 0-4.

TWEEDE HELFT

Op Asselman na kregen we na de pauze een nieuw elftal te zien. Surdez nam de positie van Sonko in en na zijn twee assists van vorige week kon de Zwitser nu ook scoren. De assist kreeg hij van Hjulsager, die dat even later nog eens overdeed. Abdullahi kopte de corner van de Deen tegen de touwen: 0-6. 

De zon scheen, maar de doelpuntenregen duurde voort. Abdullahi zette eerst Gerkens voor doel en Asselman tekende daarna voor 0-8. Vier doelpunten voor de rust en vijf erna, want Surdez maakte nog zijn tweede van de avond met een mooie plaatsbal vanaf links in de verste hoek. 

De 1.000 toeschouwers in Kalken konden voldaan naar huis. De Buffalo's trekken nu op zomerstage naar Zeeland, waar ze oefenmatchen spelen tegen AEK Athene (10/7) en Go Ahead Eagles (13/7). 

Opstelling eerste helft: De Schrevel (GK), Samoise (C), Lagae, Kandouss, Nurio, Asselman, Gandelman, Hong, Yokota, Sonko, Gudjohnsen

Opstelling tweede helft: Fortin (GK), Fadiga, Torunariha (C), Gambor, Ayinde, Asselman, Gerkens, Hjulsager, De Vlieger, Surdez, Abdullahi

Doelpunten: 16' Sonko 0-1, 24' Gandelman 0-2, 28' Nurio 0-3, 36' Yokota 0-4, 55' Surdez 0-5, 59' Abdullahi 0-6, 66' Gerkens 0-7, 70' Asselman 0-8, 90' Surdez 0-9


#COBW #PRESEASON