Communique Zaak Depoitre

Communique Zaak Depoitre

KAA Gent heeft kennis genomen van de beslissingen van de geschillencommissie en deelt het onbegrip dat niet alleen leeft onder haar supporters, maar ook onder neutrale voetballiefhebbers. 

KAA Gent heeft besloten niet in beroep te gaan tegen de schorsing van twee speeldagen voor Laurent Depoitre. Niet alleen is het vertrouwen van de club in de rechtspraak binnen de KBVB geschaad, maar bij een eventueel beroep zou de sanctie slechts ingaan vanaf de wedstrijd tegen Club Brugge. Ook als de straf zou worden herleid tot één speeldag, verandert dit niks aan de zaak omdat Laurent Depoitre vrijdag tegen Charleroi onbeschikbaar is door zijn rugblessure en de sanctie maar zou ingaan vanaf zaterdag.

KAA Gent vindt dat het functioneren van de reviewcommissie en de geschillencommissie vatbaar is voor kritiek en zal ten gepasten tijde bij monde van voorzitter Ivan De Witte voorstellen formuleren tot hervorming.

KAA Gent heeft beslist zich ten volle te focussen op het sportieve. Het behoudt het volle vertrouwen in het huidig Belgisch scheidsrechterskorps en wenst zichzelf en alle tegenstanders een sereen einde toe van deze mooie Play-offs.