Onder De Loep: tegenstanders UECL League Phase

Onder De Loep: tegenstanders UECL League Phase

Wie zijn onze komende tegenstanders in de UECL League Phase? Hier alvast iets meer info over alle clubs tegen wie we het opnemen tussen oktober en december. 

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Chelsea (Engeland) - away

Onze tegenstander uit Pot 1 behoeft weinig introductie. De club van ex-Rode Duivel Eden Hazard won al twee keer zowel de Champions League als de Europa League en heeft verder 6 Engelse titels en 8 FA Cups op zijn palmares. De Londenaars nemen dit seizoen voor het eerst deel aan de UEFA Conference League. De uitwedstrijd op Stamford Bridge wordt opnieuw een prachtige away day!

🇳🇴 Molde (Noorwegen) – home

Onze tegenstander uit Pot 2 kennen we nog van het recente verleden. We treffen het Noorse Molde voor de tweede keer in twee seizoenen. In de groepsfase van de UEFA Conference League 2022-2023 speelden we 0-0 gelijk op het Noorse kunstgras, maar wonnen we de laatste groepsmatch thuis met 4-0. Die zege betekende voor de Buffalo's toen ook de overwintering. Voor herhaling vatbaar.

🇨🇾 Omonia Nicosia (Cyprus) – home

Ook aan Omonia Nicosia koesteren we herinneringen, al zijn het niet bepaald warme. Na de bekerwinst in 2022 namen we het tegen de Cyprioten op in de playoff-ronde van de Europa League 2022-2023. Zowel uit als thuis smeerden ze ons een 2-0 nederlaag aan. Tijd voor revanche! Oud-Buffalo Roman Bezus zal er wellicht niet bij zijn. Hij revalideert nog van een achillespeesblessure.

🇨🇭FC Lugano (Zwitserland) – away

De uitwedstrijd tegen Lugano wordt - na Lausanne in 1991 en Grashoppers Zürich in 2006 - onze derde confrontatie met een Zwitserse ploeg. Lugano is de grootste stad in het Italiaanssprekende deel van Zwitserland. Afgelopen seizoen werd FC Lugano tweede. Voor Danijel Milicevic wordt het alvast een speciale match. Hij speelde als jonge snaak bij de jeugd van Lugano en maakte er zijn profdebuut. De Zwitsers spelen hun Europese matchen niet in het eigen stadion, maar wel in Thun.

🇷🇸 FK TSC Backa Topola (Servië) - home

De Servische club, opgericht in 1913, is de op een na oudste club in de Servische eerste klasse. FK TSC drong twee jaar geleden voor het eerst door tot een Europese groepsfase nadat het in 2022-2023 vice-kampioen geworden was. In een poule met West Ham United, Freiburg en Olympiakos haalde TSC wel maar 1 punt in de Europa League. Fenerbahçe-spits Dusan Tadic speelde er in de jeugd.

Larne FC (Noord-Ierland) - away

De Noord-Ierse club werd de voorbije twee seizoenen kampioen en is ook de eerste Noord-Ierse club die de groepsfase van een Europese competitie bereikt. Op weg naar die historische kwalificatie kwam Larne ook het Letse RFS van Darko Lemajic tegen. De oud-Buffalo verwees hen met een doelpunt en een assist naar de voorrondes van de Conference League. Ook Larne speelt zijn wedstrijden niet in het eigen stadion, maar wel in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast.


#COBW #UECL