Dubbele primeur voor de Ghelamco Arena morgen!

Dubbele primeur voor de Ghelamco Arena morgen!

Vrijdag wordt het in Gent alvast een unieke thuiswedstrijd tegen Charleroi. Het is niet alleen de eerste keer dat KAA Gent in koppositie in de Ghelamco Arena zal aantreden. In primeur wordt vrijdag ook de nieuwe, wereldwijd geteste stadium app MEXWAVE door de Buffalo’s in gebruik genomen.

Met de MEXWAVE app kunnen de supporters bij aankomst in het stadion meteen zien welke vrienden al aanwezig zijn! 

De app is beschikbaar in de App Store (iPhone) en de Google Play Store (Android).

Gentse primeur 

KAA Gent en MEXWAVE hebben elkaar als partner gevonden en lanceren de wereldwijd geteste app in primeur in de Ghelamco Arena. Een logisch partnership, gezien MEXWAVE een Gentse app is, en de Ghelamco Arena o.a met zijn “Stadium of the Year”- overwinning wereldfaam mocht genieten. MEXWAVE, een team van Gentenaars versterkt met internationale, sociale media experts, zet hiermee vrijdag zijn campagne kracht bij om haar app na de wedstrijd Gent-Charleroi ook internationaal te promoten. De app is ontwikkeld voor stadia in binnen- én buitenland, en werkt voorlopig niet enkel voor voetbal, maar ook al voor enkele andere sporten zoals Rugby, Races en American Football. De app-ontwikkelaars voorzien een groeiende lijst van stadia en sporten om zo veel mogelijk sportfans extra cheer-mogelijkheden aan te reiken.

A sky full of stars 

Een actie die in enkele maanden tijd een vaste plek heeft veroverd bij de Gentse supporters, is het zingen van het nummer “Mia” in de 52ste minuut als eerbetoon aan Luc De Vos. Komende vrijdag, tijdens de wedstrijd tegen Charleroi, zal dit moment extra in de schijnwerper worden gezet, met behulp van het strobolichtje in de MEXWAVE app. Om het stadium vol sterren te krijgen, doen we dan ook een warme oproep, om de app morgen te gebruiken in de 52ste minuut. Hoe meer supporters hun strobo laten schijnen, hoe indrukwekkender de sterren in ons stadion zullen zijn.



MEXWAVE, extra pepmiddel voor de sfeer

De voorbije wedstrijden was er in de Ghelamco Arena telkens een uitgelaten sfeer. Vanuit de fanclubs komen steeds vaker vragen naar sfeeracties én eigen initiatieven naar voren, om de spelers bij te staan en aan te moedigen. O.a. in de match tegen Anderlecht werd de unieke sfeer beloond met een fantastisch doelpunt in extra tijd.  De nieuwe MEXWAVE app wil ook actief een bijdrage leveren en de supporters een extra middel aanreiken. De app biedt de mogelijkheid om via push-berichten bij alle gebruikers in de Ghelamco Arena bvb. een Mexican Wave aan te kondigen (vandaar ook de naam). Samen met o.a. Ben De Bruyne van de Buffalo Indians zal de app in de komende wedstrijden dan ook volop worden ingezet.

Ben De Bruyne (Baffalo Indians): "Met de MEXWAVE app hebben we een nieuwe manier om binnen het volledige stadion interactieve sfeer-acties in quasi-realtime aan te kondigen. In de komende wedstrijden gaan we dit uitproberen om allerlei zaken te testen."

Download en win!

Ben jij bij de eerste supporters of supportersclubs die de app downloaden, stuur ons dan een leuke foto terwijl je de MEXWAVE app gebruikt en ontvang van Wouter en Joris (de Buffalo's die de app ontwierpen) gratis een mini-hoorn voor je smartphone!  Stuur je foto naar win@mexwave.com!

MEXWAVE in Camp Nou, Estadio Jalisco (Mexico) en … 

Tot nu toe werd de app al wereldwijd getest en positief ontvangen, in stadia als F.C. Barcelona’s majestueuse Camp Nou en Mexico’s Estadio Jalisco. De officiële lancering op grote schaal zal echter plaatsvinden tijdens de wedstrijd tegen Charleroi in de Ghelamco Arena, wanneer de spelers alle extra aanmoediging kunnen gebruiken.