VDK ondertekent nieuw 5-jarig sponsorcontract bij KAA Gent

VDK ondertekent nieuw 5-jarig sponsorcontract bij KAA Gent

Nadat KAA Gent en VDK Spaarbank eerder al een intentioneel akkoord hadden bereikt over het openbreken van het lopende sponsorcontract, ondertekenden beide partijen vandaag de formele overeenkomst die hen voor een nieuwe periode van 5 voetbalseizoenen aan mekaar bindt. Op het einde van deze rit, in mei 2020, zullen VDK en KAA Gent op die manier 32 jaar loyaal partnership op de teller hebben. Uniek in voetballand. VDK blijft prominent aanwezig op de voetbalshirts, maar laat de club wel toe om voor Europese wedstrijden een andere shirtsponsor aan te trekken.

Leen Van den Neste - directievoorzitter VDK:

“Sinds de start van de VDK-sponsoring in 1988 beleefden we met KAA Gent goede en kwade tijden, zowel sportief als extra-sportief” aldus directievoorzitter Leen Van den Neste. “Met deze hernieuwing van het sponsorcontract willen we ons vertrouwen en onze waardering bevestigen voor het fraaie werk van de club onder impuls Ivan De Witte en Michel Louwagie. Zij slaagden er niet alleen in de historische schuldpositie van de club weg te werken, ze wisten tegelijkertijd de verhuis te realiseren naar de mooiste voetbaltempel van België én met de landstitel bovendien een sportieve kroon op het werk te zetten. We associëren ons als Gentse bank heel graag met de teamgeest en de winnaarsmentaliteit die Hein Vanhaezebroeck en zijn Buffalo’s elke week opnieuw etaleren. Marktonderzoek leert ons trouwens dat het KAA Gent sponsordossier voor een uitstekende mediavisibiliteit zorgt, die de naambekendheid van VDK onder­steunt. Zeker in regio’s waar we nieuwe VDK-vestigingen openen, is dit een niet te onderschatten commerciële troef.”

Ivan De Witte - voorzitter KAA GENT:

“KAA Gent is bijzonder blij met de verlenging van het sponsorcontract met VDK Spaarbank en dit voor de volgende 5 jaar. Hiermee wil KAA Gent zijn loyauteit bevestigen naar de partner die bijzonder belangrijk is geweest in de voorbije periode. Maar naast deze loyauteit is KAA Gent ook bijzonder tevreden over de waarde van het contract waardoor we een krachtige financiële injectie krijgen om de club in de toekomst verder uit te bouwen. Hiermee beklemtonen we opnieuw onze verankering in de Gentse regio.”

KAA Gent en VDK: een uniek sponsorpartnership in beelden

Marc vangronsveld & tony Herreman vs Club Luik (1193)

Thierry Pister & Patrick Asselman (KAA gent - Standard dd.1994)

Pascal De Vreese & Nico Vanderdonck (teamfoto 1995)

Eric Joly vs Bernd Thijs (KAA Gent - Standard dd. 2000)

Bryan Ruiz (dd.2008)

KAA Gent Kampioen van België 2014-2015

Foto's: Belga Image