Ladies gaan winnen op Essevee

Ladies gaan winnen op Essevee

Voor de tweede wedstrijd van het seizoen gingen onze ladies zaterdagnamiddag op bezoek bij Zulte Waregem Women. De West-Vlamingen waren afgelopen seizoenen een van onze rechtstreekse tegenstanders voor een plaatsje in Play-Off 1. Niets minder dan een belangrijke match dus. 

Hoofdcoach Heleen Jaques hield het vertrouwen in de ploeg die afgelopen weekend de drie punten thuis wist te houden tegen Genk. Wel was er één noodgedwongen wissel, Ines Van Gansbeke was door blessure niet inzetbaar en werd vervangen door Silke Speeckaert.  

Onze Ladies begonnen meteen gretig aan de wedstrijd. Al vroeg in de wedstrijd dwong een doorgebroken Fleur Heyman een penalty af na te laat inkomen van de doelvrouw. Van Britsom kon de penalty niet omzetten in een vroege voorsprong. Niet veel later kon de thuisploeg, na een goed uitgespeelde counter, doelvrouw Riet Maes verschalken. 

De achterstand duurde niet lang, Helsen zette de bordjes gelijk nadat ze de bal kon afsnoepen van Windels na druk zetten op een moeilijke bal. Het gaf de dames in blauw wit een nieuwe adem. Amper enkele minuten later zette Bey Temsamani ons op voorsprong na een knap overhoeks schot. We gingen rusten met een voorsprong.

Aan de start van de tweede helft werd Fleur Heyman gewisseld voor Fleur Van Daele. Na amper twee minuten in de tweede helft maakte Helsen haar tweede van de namiddag. Opnieuw een mooie combinatie, nu tussen Bey Temsamani en Van De Keere, Helsen kon binnen knallen. Zo stond ook meteen de eindstand op het bord.

Onze Ladies beginnen met een belangrijke 6/6. Volgende week volgt een verplaatsing naar promovendus Westerlo. Succes, Ladies!