9 op 9 voor Jong KAA Gent

Jong KAA Gent heeft een derde overwinning op rij behaald. De beloftenploeg van Thomas Matton boekte een ruime 0-4-zege op het veld van Jong Cercle en staat nu tweede in de rangschikking.

Jong Cercle vatte de match aan zoals zijn grote broer dat doet: met hoge druk dus, en daar hadden de Buffalo's het aanvankelijk niet zo makkelijk mee. De eerste helft was van Gentse kant niet de beste, maar net voor de rust viel de goal toch. Umar Abubakar maakte zijn vijfde van het seizoen.

In de tweede helft kwam Jong KAA Gent beter voor de dag. Gilles De Meyer verdubbelde op het uur de voorsprong, waarna de Buffalo's de match konden controleren. Dankzij goals van Gyano Vanderdonck en Tristan Demetrius werd het zelfs nog 0-4. Na zes speeldagen staat Jong KAA Gent nu op 1 punt van leider Sporting Hasselt, een knap begin van het seizoen dus.

Volgend weekend mist Thomas Matton door interlandverplichtingen drie spelers, maar de wedstrijd tegen staartploeg Heist wordt niet uitgesteld. Afspraak dus zaterdag om 19u30 in Oostakker!

Opstelling: De Schrevel (GK), Ayinde, Soumah, Vernemmen, De Meyer, Van Den Bergh Vanderdonck, Soroka (62' El Adfaoui), Mazouz, Ab.Abdullahi (85' Van Hoorick), Umar (77' Demetrius)

Doelpunten: 45' Umar 0-1, 64' De Meyer 0-2, 80' Vanderdonck 0-3, 85' Demetrius 0-4