Persconferentie Zenit: André Villas-Boas en Nicolas Lombaerts

Persconferentie Zenit: André Villas-Boas en Nicolas Lombaerts

Dinsdagavond heeft FC Zenit in de Ghelamco Arena een laatste trainingssessie afgewerkt in het vooruitzicht van de Champions League groepswedstrijd van woensdagavond. Nadien stonden Zenit-coach André Villas-Boas en ex-Buffalo Nicolas Lombaerts de pers te woord.

André Villas-Boas (hoofdcoach FC Zenit)

Met anderhalf uur vertraging nam Zenit-coach André Villas-Boas plaats in de Gentse perszaal. Hij sprak over de afwezigheid van Hulk en zijn ambitie woensdag. “Het was nutteloos om Hulk mee te nemen. Hij is belangrijk voor ons, maar op dit moment moeten we pragmatisch zijn. We dromen van de kwartfinale en willen niet het risico lopen dat hij een derde gele kaart pakt. Dat betekent echter niet dat we het zullen laten lopen. Ik zal nog steeds een sterk team opstellen. We kunnen morgen immers geschiedenis schrijven: nog maar vijf teams haalden 18 op 18 in de groepsfase van de Champions League. Ook de spelers beseffen dat.” (JVDV)

Nicolas Lombaerts (verdediger FC Zenit)

Met een brede glimlach op het gezicht is Nicolas Lombaerts aangekomen in de Ghelamco Arena. Het weerzien met de Buffalo’s deed de verdediger duidelijk deugd. “Terugkeren naar Gent is nog iets anders dan een duel in Luik of Anderlecht. Voor de gelegenheid heb ik vijftig tickets besteld: dertig bij Zenit en twintig bij Gent. Het is fijn dat zoveel familieleden en vrienden erbij zullen zijn morgen. Dit is een thuismatch voor mij, en dan wil je iets extra tonen.”

Op geschenkjes moeten de Buffalo’s dus niet rekenen. “We spelen morgen voor de eer en het maximum puntenaantal in de groepsfase. En uiteraard ook een premietje. (lacht) Natuurlijk zou ik ontgoocheld zijn mocht Gent zich niet plaatsen voor de achtste finales, ik gun het ze van harte. Maar als ze winnen, zal het verdiend zijn, niet door ons eigen toedoen.”

Dat Gent nog kans zou maken op de tweede plaats had Lombaerts niet verwacht na de partij in Sint-Petersburg. “Gent telde toen slechts één punt. Ik dacht dat Valencia sterker was en zich zou plaatsen. Maar na ons duel hebben ze bewezen dat ze verdiend op de tweede plaats staan.”

Lombaerts kwam tot slot nog eens terug op de commotie rond het aanvankelijke verbod voor de Russische fans. “Die zaak is een beetje opgeblazen door de pers – en misschien ook door mijn post op Instagram. (grijnst) Ach, de mensen die me kennen weten hoe ik ben. Ik heb trouwens gelezen dat sarcasme goed is voor je. Dus dan moet ik héél gezond zijn. (knipoogt)” (JVDV)

Foto's: Belga Image