Peter Balette opnieuw T2, afscheid van Rudi Cossey

Peter Balette opnieuw T2, afscheid van Rudi Cossey

Peter Balette tekende gisterenavond een contract dat hem voor de komende 5 seizoenen aan KAA Gent bindt. Naast assistent-trainer wordt Peter echter ook performance manager

Als performance manager moet hij ervoor instaan dat eenzelfde sportieve lijn wordt gerespecteerd doorheen alle geledingen van de club en dat onze jeugd wordt opgeleid volgens dezelfde principes met als uiteindelijk doel een vlottere integratie in de eerste ploeg. Daarbij zullen de meest beloftevolle jongeren gedetecteerd worden en zal individuele begeleiding aangeboden worden om een betere doorstroming van de eigen jeugd te realiseren.

Balette: terug van weggeweest

Peter Balette tekende samen met Mircea Rednic op 1 oktober 2013 een contract bij KAA Gent. Na het ontslag van Rednic op 9 april 2014 werd hij hoofdtrainer ad-interim met Bernd Thijs als assistent. In het seizoen 2014-2015 maakte Peter Balette eveneens deel uit van de technische staff die de historische eerste titel binnenhaalde. Vorig seizoen was Balette assistent van Peter Maes bij Racing Genk. 

KAA Gent is verheugd met de comeback van Peter en kijkt samen met de staf, spelers en supporters uit naar de hernieuwde samenwerking.

Afscheid van Rudi Cossey

Terzelfdertijd nemen we afscheid van Rudi Cossey, assistant-trainer tijdens het voorbije seizoen 2015-2016. Rudi was mee verantwoordelijk voor de fantastische prestaties van het team tijdens het voorbije seizoen waarbij opnieuw een prijs werd veroverd (Belgische Supercup), we de wereld verbaasden met een schitterende Champions League-campagne en zowel in de beker als in de competitie tot het einde meestreden om de prijzen. Wij danken Rudi voor zijn inzet en wensen hem veel succes bij zijn verdere carrière.