Jong Gent speelt gelijk tegen Merelbeke

Jong KAA Gent heeft afgelopen zondag zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen gespeeld en nam het daarin op tegen de buren uit Merelbeke. De wedstrijd eindigde op een 2-2 gelijkspel.

Hoewel onze beloften zich voor eigen publiek graag wilden tonen en aanvankelijk ook domineerden, waren het toch de bezoekers die op voorsprong kwamen. Net voor rust maakte Binst de 0-1.

De troepen van coach Thomas Matton kwamen vurig uit de kleedkamer en na drie minuten hing Abubakar Abdullahi de bordjes al gelijk. Abdullahi zit zo al aan drie goals in twee matchen.

Niet veel later ging Jong KAA Gent erop en erover. Abubakar Umar scoorde en het leek er lang op dat Jong KAA Gent de overwinning over de streep zou trekken. De thuisploeg had ook de kansen om uit te lopen, maar na een penaltymisser en een bal op de paal bleef de voorsprong krap. In de absolute slotfase kreeg Jong KAA Gent nog het deksel op de neus, Merelbeke maakte nog gelijk.

De volgende wedstrijd van Jong Gent is op zaterdag 14 september tegen het Sporting Hasselt van acteur Rik Verheye en podcasthost Sam Kerkhofs. Aftrap om 19u30 in onze Chillax Arena.

Opstelling: De Schrevel (GK), Vanderdonck, Van Hoorick, De Vlieger, Mazouz (70'), Ayinde, Abdullahi, Asselman, Vernemmen, Van Den Bergh, Abubakar (90').

Wissels:  Dubrovnyi (70'), Soroka (90')

Doelpunten: 42' Binst, 48' Abdullahi, 60' Abubakar, 90' De Drie