KAA Gent - AEK Athene in Zeeland

Op dag 3 van het trainingskamp in Zeeland namen onze Buffalo's het in een vriendschappelijk duel op tegen AEK Athene, de vice-kampioen van Griekenland. Er stonden twee matchen op het menu.

MATCH 1

Het eerste duel duurde 2 keer 35 minuten en al in de eerste van die 70 minuten incasseerde KAA Gent een tegengoal. Op aangeven van Garcia scoorde Zine met een schot in de rechterhoek, Roef was kansloos. Ruim een kwartier later profiteerde Hong van een blunder in de Griekse defensie: 1-1. Ook Sonko en Gudjohnsen kregen nog kansen, maar we gingen rusten met een gelijke stand.

In de tweede helft had AEK het overwicht en dat vertaalde zich ook in een voorsprong. Garcia was opnieuw de aangever, dit keer scoorde Rota met een fraai schot. Grote kansen voor de Buffalo's bleven uit. AEK was nog het dichtst bij een nieuw doelpunt, maar uitblinker Garcia zag zijn vrije trap op de lat belanden. De winst in het eerste duel ging zo naar de Griekse vice-kampioen met 1-2

Opstelling: Roef (GK), Fadiga, Torunarigha, Watanabe (57' Kandouss), Brown (35' Ayinde), De Sart (C), Gerkens, Hong, Sonko, Fernandez-Pardo, Gudjohnsen (35' Tissoudali)

Doelpunten: 1' Zine 0-1, 18' Hong 1-1, 53' Rota 1-2

MATCH 2

De tweede wedstrijd begon met 10 nieuwe namen en Kandouss, die na zijn invalbeurt in de eerste match was blijven staan. Het duel was pittig en bij momenten op het scherp van de snee. Dit keer was het KAA Gent dat op voorsprong kwam. Abdullahi zette druk op de Griekse keeper en daar kon Yokota van profiteren om te scoren. Aan de overkant werd Schmidt amper bedreigd, 1-0 was de ruststand.

Na de pauze bleef KAA Gent de meest dominante ploeg. Gandelman was met een kopbal dicht bij de 2-0, maar hij besloot naast. AEK had geen antwoord meer in huis, de tweede ronde was voor de Buffalo's: 0-1.

Opstelling: Schmidt (GK), Samoise, Mitrovic, Kandouss, Nurio, Kums (C), Gandelman, Hjulsager, Surdez, Yokota, Abdullahi (30' De Vlieger)

Doelpunten: 19' Yokota 1-0

* Hugo Gambor, Bram Lagae, Hannes Vernemmen, Wout Asselman en doelmannen Célestin De Schrevel en Louis Fortin kwamen niet in actie tijdens deze wedstrijden tegen AEK Athene.