Gent wint oefenduel van Kortrijk

Speeldag 8 - Oefenwedstrijden 2024-2025 - 10-10-2024 om 11:00 u

KAA Gent heeft donderdag een oefenwedstrijd afgewerkt tegen KV Kortrijk. De Buffalo's haalden het in de Chillax Arena achter gesloten deuren met 2-1 van de West-Vlamingen.

Zonder de afwezige internationals en enkele vaste waarden als Delorge, Watanabe of Brown begon KAA Gent gezwind aan de match. Na 10 minuten stond het al 2-0, dankzij een schuiver van Gerkens en een knap schot van Fadiga. De thuisploeg domineerde voor de rust, Kortrijk kon zelden dreigen.

In de tweede helft kon Kortrijk wel scoren, al was het vanaf de penaltystip: 2-1. Daarvoor had Jong KAA Gent-spits Umar Abubakar de kans laten liggen om de voorsprong verder uit te diepen. Kortrijk kwam iets meer opzetten, maar tot grote kansen kwam het niet. Zo bleef de stand ongewijzigd.

Bij KAA Gent kwam aanvoerder Sven Kums voor het eerst weer aan de aftrap sinds zijn blessure. Hij speelde 70 minuten mee. Huurling Bram Lagae stond 90 minuten op het veld bij Kortrijk.

Opstelling eerste helft: Schmidt (GK), Mitrovic, Torunarigha, Fadiga, Araujo, Samoise, Gerkens, Kums (C), Sonko, Vancsa, Abdullahi

Opstelling tweede helft: Schmidt (GK), Vernemmen, Torunarigha, De Vlieger, Araujo, Samoise, Gerkens, Kums (C) (70' Van Den Bergh), Sonko, Vancsa, Umar

Doelpunten: 8' Gerkens 1-0, 10' Fadiga 2-0, 65' Bruno 2-1 (penalty)