"Ik wil een band creëren met deze club"

"Ik wil een band creëren met deze club"

Nieuwkomer Andri Gudjohnsen heeft zijn eerste minuten in het shirt van KAA Gent intussen gespeeld. De IJslander sloot op 1 juli aan bij zijn nieuwe ploegmaats en leert hen nu beter kennen tijdens de zomerstage. In Zeeland maakte hij ook tijd voor een uitgebreid gesprek.  

Gudjohnsen is nog maar 22, maar heeft al veel beleefd. De carrière van vader Eidur bracht hem van Londen tot Barcelona, waar hij als voetballer zijn eerste stappen zette. "Aan een partijtje tennisvoetbal met Ronaldinho heb ik een litteken op mijn voorhoofd overgehouden", lacht hij. 

Tussen de sterren lopen, is hem dus niet vreemd. Bij Real Madrid - waar hij vier jaar in de jeugd speelde - was Raul Gonzalez zijn coach. Het eerste elftal van Real haalde hij net niet, daar zat Covid voor iets tussen. Het lot en weldoordachte keuzes brachten de jonge spits nu in Gent. 

"Ik wil met de club, de spelers, de staf en de supporters een band creëren", zegt hij. "Hard werken ook, en het team helpen. Of dat nu met goals, assists of gelopen meters is, maakt niet uit. Het is een nieuwe omgeving en dus is het normaal dat je wat tijd nodig hebt, maar het gevoel zit goed."

BEKIJK HIER HET INTERVIEW


#COBW #PRESEASON #ZEELAND2024