🎙️ Reacties na Charleroi - KAA Gent

🎙️ Reacties na Charleroi - KAA Gent

Speeldag 3 - Jupiler Pro League - 11-08-2024 om 18:30 u

Het duel in het Zwarte Land draaide donker uit voor de Buffalo's. Daan Heymans schoot de Zebra's in de slotminuten naar de overwinning. De troepen van Wouter Vrancken bleven met lege handen achter. 

WOUTER VRANCKEN - "Je moet altijd passie uitstralen"

Jammer verlies, zo vond ook coach Vrancken. Voorlopig blijft de ploeg in hetzelfde bedje ziek. "Vandaag kunnen we dezelfde analyse maken als bij de voorbije matchen. We maken progressie op het veld, het loopt goed, maar dan komen we in de laatste twintig meter. Daar schort het nog. We hebben net die push niet om er iets kwalitatiefs van te maken of we maken er de verkeerde keuze."

"Onze crosses kwamen er vandaag bijvoorbeeld niet uit, maar ik verwacht wel ten alle tijde passie. Je moet dat uitstralen en blijven vechten voor een resultaat. Dat ontbrak vandaag bij sommige jongens. Kijk naar de tegengoal. Wij staan aan de buitenkant lucht te dekken in plaats van in het centrum te verdedigen. Jammer, want dat is de basis."

Een kritische noot van de trainer, maar daarmee gooit hij het kind niet met het badwater weg. "In de laatste twintig meter creëer je de kansen. Als we daar progressie in kunnen maken, komt het goed. Ik snap de frustratie van de supporters. Wij zijn even gefrustreerd." Hard werken en blijven knokken is de boodschap.

DAVY ROEF: "Charleroi was het gevaarlijkst en verdient deze overwinning"

Mazzu-time dwaalt nog rond in Charleroi – kind van de rekening: KAA Gent. Davy Roef, al weken op niveau bij de Buffalo’s mocht het komen uitleggen. “De materiaalmeester zal het truitje van hun doelman niet moeten wassen vandaag – Koné heeft letterlijk geen enkele redding moeten doen”, was de veelzeggende reactie van de Gentse goalie.

Excuses zocht hij niet. “Vermoeidheid was niet het probleem. Noch het gebrek aan automatismen – ik zou het daarop willen steken, maar hoe lang zijn we al bezig? We zijn 6 weken verder en mogen dat excuus niet blijven gebruiken. We moeten kijken wat we daar kunnen aan doen en het zo snel mogelijk oplossen. Ons spelniveau moet dringend naar omhoog.”

Hét thema van vorige week is dus nog steeds brandend actueel: kansen creëren. De theorie van de kapitein zit duidelijk nog niet in de benen. Davy Roef knikte: “De eerste helft was oké, maar er was geen doelgevaar van onze kant. Tenzij een keer op vrijetrap. Na de rust creëerden we zelfs niets meer. Dat zijn dingen die niet mogen gebeuren. Met alle respect, maar we hebben enkel tegen ploegen met amateurspelers meer dan 2 goals kunnen maken. Tjah… Dat zegt wel veel, denk ik.“ De Antwerpenaar wond er duidelijk geen doekjes om.

De blauwwitte massa deelde duidelijk die mening. “Ja, ik begrijp die ontgoochelde supporters natuurlijk. De vorige jaren waren ze op zijn minst mooi voetbal gewoon, met goede resultaten. Los van het missen van Play-Off 1. Dan is geen enkele kans bijeen voetballen redelijk verontrustend”, aldus Roef in de mixed zone van de Stade du Pays de Charleroi.

Zelf stond de 30-jarige doelman wel paraat – tot die allerlaatste chaos. “De tweede helft was duidelijk van Charleroi en moest ik enkele keren tussenkomen. Zij waren het gevaarlijkst en uiteindelijk kunnen ze spreken van een verdiende overwinning. Het is moeilijk te zeggen vanuit het Gentse kamp, maar het is wel zo. De focus moet nu naar donderdag en alles op alles zetten om ons te kwalificeren.” (RG)

MATISSE SAMOISE: "We creëerden te weinig vandaag"

Rasechte Gentenaar Matisse Samoise werd door Wouter Vrancken in de basis gedropt en mocht na de match meteen voor de televisiecamera’s balen. “Ik heb de tegengoal niet echt kunnen zien, maar die was alleszins niet nodig. In mijn ogen heeft Charleroi ook niet zulke grote kansen gecreëerd om te zeggen dat ze verdienen te winnen.”

Een puntendeling – dat was in de ogen van de back eerlijker geweest. “Dat zou alleszins een logisch resultaat geweest zijn.” Ook hij legde echter onmiddellijk de vinger op de wonde. “We creëerden te weinig vandaag”, zei hij zijn doelman letterlijk na. “We hebben niet één echte kans bijeen gespeeld, dus daar moeten we echt aan werken. Of dat komt omdat er een aanpassingsperiode nodig is met een nieuwe coach, nieuw systeem en nieuwe spelers? Dat kan.” Om meteen nadien tweemaal luid te zuchten. “Het is moeilijk te verklaren en kan niet enkel daar aan liggen. Alleszins moet dat snel veranderen.”

Het Gentse publiek vindt dat ook en liet dat blijken. Ooit zat de jeugdspeler zelf in de tribunes en het respect voor de fans is groot. Iedereen moest van hem dan ook richting de blauwwitte aanhang. “Zij hebben twee uur naar hier gereden om straks weer even lang huiswaarts te rijden, dan is dat het minste wat we kunnen doen respect tonen. Ook voor de manier waarop ze ons gesteund hebben vandaag.” (RG)


#COBW #CHAGNT #JPL