Welkom, Max Dean!

Welkom, Max Dean!

Na Andri Gudjohnsen heeft KAA Gent een tweede zomertransfer afgerond. Met de 20-jarige Engelsman Max Dean komt er opnieuw een versterking voor de aanval naar Gent.

Max is 20 en komt over van Milton Keynes Dons, dat in de Engelse vierde klasse speelt. Hij groeide op in Liverpool en begon als 5-jarige te voetballen bij Premier League-club Everton. Op zijn vijftiende trok Dean naar Leeds United, waar hij later de kans kreeg om bij het eerste elftal te trainen onder Marcelo Bielsa. In de Premier League 2 (U17 tot U21) scoorde hij 13 keer in 32 matchen voor Leeds. 

"Max heeft een speciaal profiel. Een opportunistisch type met een directe speelstijl. Hij straalt veel energie uit, twijfelt niet in de box en scoort makkelijk met links of rechts. Het is een goeie zaak dat onze scouting ook dit soort spelers in kaart kan brengen." - Wouter Vrancken, hoofdcoach KAA Gent. 

In januari 2023 volgde Milton Keynes Dons als volgende halte in de carrière van Dean. Hij werd er meteen een sterkhouder met 19 doelpunten en 5 assists in 34 wedstrijden. Het leverde hem in oktober van vorig jaar de trofee voor ‘EFL Young Player of the Month’ op. 

Max zet nu een stap hogerop in Gent, waar hij een contract tot 2028 tekende. Met zijn enorme winnaarsmentaliteit is hij vastberaden om zich ook hier in de schijnwerpers te spelen. 

"Ik ben heel blij met deze mooie kans en kijk er echt naar uit om voor de supporters van KAA Gent te spelen. Hopelijk zien we elkaar snel en beleven we mooie tijden samen. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen." - Max Dean. 

Welcome and all the best, Max! 


#COBW #TRANSFER