Vooruitblik met Kalifa Coulibaly

Vooruitblik met Kalifa Coulibaly

Ga er maar aan staan als verdediger: een spits van bijna twee meter die ook nog snel en doelgericht is. Die heb je liever in je ploeg dan bij de tegenstander. Daarom plukten de Buffalo’s deze zomer Kalifa Coulibaly weg bij Sporting Charleroi. In zijn eerste volwaardige invalbeurt, tegen KV Mechelen, was de Malinees meteen beslissend met een assist. Het levert hem misschien een basisplaats op in Zulte-Waregem. “En dan zal ik er alles aan doen om opnieuw belangrijk te zijn”, verzekert Coulibaly.

Tegen KV Mechelen was jouw ‘partnership’ met Depoitre een aangename verrassing. Komt die speelwijze nu meer aan bod op training?

“Tijdens de interlandbreak hebben we meerdere systemen ingestudeerd. Een daarvan was dat met ‘Lolo’ en ik voorin. We hebben tegen KV Mechelen bewezen dat we veel problemen kunnen veroorzaken door samen te spelen. Niemand twijfelt nu nog aan onze complementariteit. Maar het is nog altijd aan de coach om te beslissen hoe we aan de partij beginnen.”

Vanhaezebrouck was alvast lovend over je na jouw invalbeurt tegen KV Mechelen.

“Een trainer hebben die in je gelooft, doet enorm veel deugd. Het is een stimulans om elke dag het beste van mezelf te geven. Want ik weet dat hij elk moment een beroep op me kan doen.”

Tot dusver was dat steeds als invaller. Hoop je niet stiekem op een basisplaats?

“Deze groep heeft nog niet verloren dit seizoen. Dan is het niet makkelijk om zomaar een plekje in het elftal te veroveren. Invallen en bepalend zijn met een assist of doelpunt is dan ook even goed voor mij. Dat plekje aan de aftrap volgt wel. Net zoals de doelpunten. Tegen Sint-Truiden was ik al dicht bij een treffer, maar trof ik het doelhout.”

Misschien lukt het dit weekend aan de Gaverbeek. Wat verwacht je van dat duel?

“Elk team heeft het moeilijk op bezoek bij Zulte Waregem. Maar toch gaan we voluit voor de drie punten. En mocht ik dit weekend het geluk hebben om een de partij te beginnen, zal ik er alles aan doen om opnieuw beslissend te zijn.” 

Kijk ook al eens vooruit naar jullie volgende affiche: de CL-wedstrijd tegen Lyon. Jij hebt ervaring met het Franse voetbal.

“Lyon is een grote club. Hun tweede plaats in Frankrijk was geen toeval. We zullen tot het uiterste moeten gaan om een resultaat neer te zetten. Of ik spelers persoonlijk ken? Tot voor kort speelde mijn vriend Bakary Koné er, maar op het einde van de transferperiode vertrok hij naar Fulham. Ik zal hem dus jammer genoeg niet terugzien.”

(JVDV)