Jong KAA Gent laat zege liggen

Speeldag 7 - 1ste Nationale - 12-10-2024 om 19:30 u

Na drie overwinningen op rij is Jong KAA Gent blijven steken op een 2-2 gelijkspel tegen KSK Heist. Onze beloften liepen na een goeie start 2-0 uit, maar de bezoekers sleepten een punt uit de brand.

De jonge Buffalo's zochten in de beginfase gretig naar de openingstreffer. Ze vonden die ook al na 10 minuten via Umar Abubakar, die zijn zesde goal in zeven wedstrijden maakte en co-topschutter is.

Jong KAA Gent domineerde en kwam steeds beter in de match. De 2-0 van Gyano Vanderdonck was dan ook geen verrassing. De 2-1 was dat wel: net voor de rust kopte Heist via Jef Colman onwennig op doel, maar de bal ging zowaar tegen de netten.

De tweede helft verliep eerder stroef voor Jong KAA Gent. Yannis Augustynen maakte al snel gelijk en zo was alles te herdoen. De thuisploeg kampeerde rond de zestien van Heist, maar concrete kansen bleven uit. Zo bleef het bij 2-2 in de Chillax Arena.

Jong KAA Gent blijft tweede in de rangschikking, maar ziet wel Tienen alleen leider worden. Volgend weekend treden onze beloften aan op het veld van KVK Ninove.

Opstelling: De Schrevel (GK), Van Den Bergh, Vernemmen (C), Ayinde, Demetrius (70'), El Afdfaoui (79'), Vanderdonck, De Vlieger, Mazouz (87'), Abdullahi, Abubakar

Wissels: Volckaert (70'), Vydysh (79'), Dubrovnyi (87')

Doelpunten: 10' Abubakar, 26' Vanderdonck, 41' Colman, 50' Augustynen