Patrick Turcq wordt sportief manager

Patrick Turcq wordt sportief manager

Vanaf 19 april wordt Patrick Turcq aangesteld als sportief manager voor de komende 5 seizoenen. Gunther Schepens wordt sportief raadgever van de club. De 56-jarige Turcq was voorheen algemeen directeur bij KV Kortrijk. Deze aanstelling kadert in de verdere professionalisering van KAA Gent. 

De club is uitgegroeid tot een bedrijf waar een sterk managementteam van essentieel belang is. Met het aantrekken van Patrick Turcq haalt KAA Gent iemand binnen met een pak ervaring op sportief en managerieel vlak.

Patrick Turcq: 

“ Als KAA Gent je vraagt om de werking te versterken, dan is dat uiteraard een grote eer en moet je die vraag grondig evalueren. Dit is voor mij een laatste en zeer mooie uitdaging in mijn professionele carrière.  Enerzijds is dit een zeer mooie sportieve uitdaging, anderzijds is dit ook een promotie. Tot slot heb ik altijd een goede relatie gehad met de mensen van KAA Gent. Ik kom hier niet in no-mans land.”

 

Gunther Schepens:

“Ik ben nu ongeveer 2 jaar in dienst als sportief coördinator. Ik heb deze functie opgenomen om te leren, om stappen te zetten en door te groeien. Begin januari heb ik aangegeven dat ik me vooral wou focussen op hetgeen ik het best kan en dat is het sportieve luik, de scouting en niet zozeer het administratieve of de transferonderhandelingen. Ik voel me bevrijd dat ik me daarop zal kunnen concentreren en ben zeer tevreden dat dat in samenwerking met Patrick zal zijn.”

 

Ivan de Witte:

“Vanaf januari zijn we op zoek gegaan naar iemand die het hele aspect van sportief manager kan invullen. We kenden Patrick al langer dan vandaag. Uiteraard zijn we niet over één nacht ijs gegaan en hebben we ons eerst geïnformeerd over hem. We kregen lovende woorden te horen over zijn integriteit, zijn netwerk, en zijn werkkracht. Daarna hebben we Patrick zelf aangesproken en na een korte bedenktijd is hij ingegaan op ons voorstel. Patrick zal vanaf dinsdag 19 april aantreden als sportief manager die heel het scoutingsysteem zal coordineren.

 

Michel Louwagie:

“Ik ben heel tevreden dat we Patrick Turcq aan ons hebben kunnen binden. We hebben in het verleden veel met elkaar onderhandeld en ik ken zijn sterke punten en zijn werkkracht.  Patrick zal hier fungeren als sportief manager, als leidinggevende van het jeugddepartement en hij zal betrokken worden bij alle transfers van de eerste ploeg en de jeugd. Gunther Schepens zal sportief raadgever van de club zijn en wordt de liaison tussen de technische staf, de spelers en het bestuur. Hij zal onze nieuwe spelers opvangen en ondersteunen en blijft uiteraard in de eerste plaats aan scouting doen. Ik wil tot slot nog even aanstippen dat hij hier net een nieuw contract heeft getekend.“