Gantoise Plantrekkers sluiten seizoen af op finaletornooi Younited Belgium

Gantoise Plantrekkers sluiten seizoen af op finaletornooi Younited Belgium

De Gantoise Plantrekkers is één van de maatschappelijke voetbalteams van onze club, georganiseerd door de KAA Gent Foundation. Vandaag sluiten zij het seizoen af in Tubeke, op het Proximus Basecamp, het trainingscentrum van de Red Devils en Red Flames!

Gantoise Plantrekkers

Gentenaars samen brengen rond voetbal. Met hen een team bouwen, rond dit team een ondersteunend netwerk opzetten en zo de spelers van het team versterken. Dat zijn de Gantoise Plantrekkers, een samenwerking tussen de KAA Gent Foundation, Stad Gent en OCMW Gent. 

Dit sociaal-sportieve project telde in 2023 in 102 unieke deelnemers. Gemiddeld waren er 20 deelnemers aanwezig op de 52 activiteiten die georganiseerd werden. Samen goed voor 200 uren sport, spel, vreugde, coaching en verbinding. We zijn daarmee de grootste Younited werking van het land. 

Younited Belgium

Intussen zijn er in België 51 Younited teams actief. Het finaletoernooi is het einde van een uitzonderlijk seizoen met 1188 activiteiten die georganiseerd werden door de lokale werkingen. Verspreid over het hele land tellen deze werkingen samen 1.632 deelnemers, waaronder 1.295 mannen en 337 vrouwen. Achttien Pro League clubs hebben momenteel een Younited team. Op en naast het veld was elk moment van het seizoen een feest van inclusie en van vriendschap.

Younited Belgium is de maatschappelijke partners van de Pro League.

 

De KAA Gent Foundation bedankt haar partners voor de steun


#COBW #MORETHANFOOTBALL