Nipte nederlaag in oefenduel in Westerlo

Op het einde van een pittige stageweek heeft KAA Gent in een oefenwedstrijd in en tegen Westerlo met 1-0 verloren. Nieuwkomer Max Dean kwam nog niet in actie op het veld van Westerlo. Daarnaast bleven onder meer Watanabe, Torunarigha, Fadiga, Brown, Gerkens en Roef aan de kant.

EERSTE HELFT

De kansen waren schaars in het eerste halfuur. Hjulsager mikte een volley naast, Schmidt moest een keer plat op een schot van Piedfort. De openingsgoal viel dan ook uit de lucht. Bos schoot tegen de onderkant van de lat, de bal sprong  weer uit doel en belandde uiteindelijk over de zijlijn.

Toch ging de bal over de doellijn volgens de grensrechter. Bizar, maar een doelpunt dat er wellicht geen was werd wel toegekend. Kort voor de rust zag Gudjohnsen zijn kopbal op de paal uiteenspatten. Geen eerste goal voor de IJslander dus, wel 1-0 voor de thuisploeg na 45 minuten.

TWEEDE HELFT

Na de rust bleef Schmidt in doel staan en kregen we voorts 10 andere namen bij KAA Gent. Westerlo hield vast aan dezelfde 11. De tweede helft was veel opener, met in de beginfase enkele goeie kansen voor Westerlo. Schmidt moest van dichtbij Piedfort afstoppen, een knal van Frigan ging net naast.

Aan de overkant kwam Abdullahi oog in oog te staan met Bolat, maar de doelman van Westerlo hield zijn netten schoon. Ook voor Schmidt was er een hoofdrol. Eerst zat hij er goed tussen toen Mebude alleen op doel afging, daarna stopte hij diezelfde Mebude foutief af in het strafschopgebied. Madsen mocht de penalty nemen, maar Schmidt redde een zeldzame misser van de Deen.

Het bleef bij 1-0, ook al had Gandelman daar nog anders over kunnen beslissen. Westerlo zag dan weer een tweede doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Op nu naar de volgende oefenwedstrijd, komende woensdag in de Planet Group arena tegen het Franse Lille.

Opstelling eerste helft: Schmidt (GK), Samoise, Kandouss, Mitrovic, Nurio, De Sart (C), Hong, Hjulsager, Surdez, Gudjohnsen, Fernandez-Pardo

Opstelling tweede helft: Schmidt (GK), Ayinde, Gambor, Lagae, Vernemmen, Kums (C), Gandelman, Yokota, Sonko, Abdullahi, Tissoudali

Westerlo: Bolat (GK), Bos, Sayyadmanesh, Madsen, Frigan, Mebude, Reynolds, Neustaedter (C), Van den Keybus, Vuskovic, Piedfort

Doelpunten: 33' Bos 1-0