Atsuki Ito is een Buffalo!

Atsuki Ito is een Buffalo!

KAA Gent heeft zijn middenveld versterkt met de Japanner Atsuki Ito. Hij komt over van de Japanse eersteklasser Urawa Red Diamonds en tekende een contract voor vier seizoenen in Gent. 

De 26-jarige Ito is international van Japan. Hij kwam intussen drie keer in actie voor de nationale ploeg en maakte eind 2023 een prachtig doelpunt in de oefenmatch tegen Turkije. 

Zijn clubcarrière speelde zich af in Japan. Ito droeg 173 keer het shirt van Urawa Red Diamonds, de club van zijn geboortestad. Daarin scoorde hij 19 keer en gaf hij 15 assists.

"Ito stond al een tijdje op onze radar. Na het vertrek van Julien De Sart was het nodig om wat ervaring binnen te halen. Ito deed die ervaring op in de J-League, die je niet mag onderschatten. Hij is polyvalent, kan op de 6 en de 8 spelen. Een fysiek sterke speler ook, met veel loopvermogen. We zien in hem een box-to-box-speler die de intensiteit van de Belgische competitie zeker moet aankunnen." - Arnar Vidarsson, Manager Sports.

Begin juli kreeg Ito nog de aanvoedersband om de arm geschoven bij Urawa Red Diamonds, maar kort daarna kwam er vanuit Gent een kans die hij niet links wilde laten liggen. 

"Als aanvoerder vertrekken bij de club van mijn hart was de moeilijkste beslissing die ik ooit genomen heb, maar het was echt een droom om in Europa te gaan voetballen. Ik wil heel graag met Japan naar het WK van 2026 en daarvoor is deze stap de beste keuze die ik kon maken. Mijn speciale dank gaat naar Urawa omdat ze mijn wens ingewilligd hebben en nu kijk ik uit naar dit nieuwe avontuur in Gent." - Atsuki Ito.

Bij KAA Gent zal Ito zich snel kunnen integreren, want met Watanabe, Yokota en Schmidt vindt hij drie landgenoten terug bij de club. Atsuki krijgt het rugnummer 15 op zijn shirt. Hij is niet speelgerechtigd voor de Europese thuiswedstrijd van donderdag tegen Silkeborg, maar alles wordt in het werk gesteld om hem deel te laten uitmaken van de selectie voor de match tegen Westerlo. 

Welkom en veel succes, Atsuki! 


#COBW #TRANSFER