Gentse internationals in juni

Na een lang seizoen werden Hyunseok Hong, Nurio Fortuna, Momodou Sonko en Archie Brown nog opgeroepen voor hun nationaal team. Bij Hongi en Nurio ging het om WK-kwalificatiematchen, terwijl Sonko en Brown voor de beloftenselecties uitkwamen. Die laatste twee namen het met Zweden en Engeland ook tegen elkaar op. Ook Nurio kwam met Angola een oude bekende tegen.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 ARCHIE BROWN - U20 ENGLAND

Archie Brown werd voor het eerst opgeroepen voor de "England Elite League Squad", een jeugdcategorie voor spelers die dicht bij de U21 aanleunen of die het op clubniveau goed deden, maar nog nooit eerder voor een Engelse nationaal jeugdteam speelden. Ook Jobe Bellingham, de jongere broer van Jude, behoorde tot de selectie.

Archie gaf meteen zijn visitekaartje af met een assist tegen Zweden (1-2 winst voor Engeland) en een doelpunt tegen Ierland (2-2). Tegen de Zweedse U21 van Momo Sonko viel hij in na 59 minuten. Een minuut later gaf Brown al de assist voor het tweede Engelse doelpunt. In de daarop volgende wedstrijd tegen Ierland startte hij in de basis en scoorde hij net voor rust de 0-2 na een typische rush van aan de middenlijn. Met andere woorden, een geslaagd debuut voor de Three Lions.

🇸🇪 MOMODOU SONKO - U21 ZWEDEN

Momo Sonko kwam met de Zweedse U21 dus in actie tegen Engeland en daarna ook tegen Kroatië. Tegen Engeland startte hij als rechterflankaanvaller en speelde hij 63 minuten. Tegen Kroatië (2-5 overwinning voor Zweden) viel hij rond de 60e minuut in als linkerflankaanvaller.

🇰🇷 HYUNSEOK HONG - ZUID-KOREA

Hongi was van de partij bij de WK-kwalificatiematch van Zuid-Korea tegen China (1-0 overwinning) en kwam daarbij 13 minuten in actie. Tijdens de voorgaande wedstrijd in en tegen Singapore (0-7 overwinning) speelde hij niet. Zuid-Korea staat in zijn groep comfortabel aan de leiding met 16 op 18.

🇦🇴 NURIO FORTUNA - ANGOLA

Angola nam het op tegen Swaziland en Kameroen in de WK-voorronde. Nurio speelde niet in de eerste wedstrijd (1-0 overwinning Angola), maar kwam tegen Kameroen wel 90 minuten in actie.

Bij de ploeg van Marc Brys stond ook oude bekende Michael Ngadeu aan de aftrap. De wedstrijd eindigde op 1-1 waarbij Ngadeu met een own-goal ook het Angolese doelpunt voor zijn rekening nam. Angola heeft na 4 wedstrijden 6 punten, groepsleider Kameroen heeft er 8.