Eerste verlies voor Ladies

Na een knappe seizoensstart met 6 op 6 gingen onze Ladies afgelopen weekend op bezoek bij promovendus Westerlo. Puntengewin zat er dit keer helaas niet in, het werd 2-0 in de Kempen.

KAA Gent begon eraan met dezelfde elf als in de vorige wedstrijd tegen Zulte Waregem. Blauw-wit had het lastig in de beginfase. Westerlo toonde zich een stevige tegenstander die met veel grinta speelde, iets wat onze Ladies wat ontbrak. Na 20 minuten kwam Westerlo dan ook verdiend op voorsprong en na het halfuur stond het al 2-0. De thuisploeg scoorde vanaf de stip na ongelukkig handspel in de zestien meter.

Coach Heleen Jaques greep al snel in en voerde na 36 minuten de eerste wissels door. Lina Meeuwis en Fleur Van Daele moesten de ploeg richting een aansluitingstreffer loodsen. Na de pauze kwam ook Zarah Taillieu in de plaats van Fleur Heyman. Onze Ladies kwamen nu beter uit de verf en creëerden heel wat kansen, terwijl de thuisploeg minder aan voetballen toekwam. Scoren lukte helaas niet, het bleef 2-0.

Volgende week komt er opnieuw een thuiswedstrijd aan tegen OH Leuven, dat met 9 op 9 aan de leiding staat in de Lotto Super League. Afspraak zaterdag om 13u30 in onze Chillax Arena!