Loting 3e voorronde Europa League

Loting 3e voorronde Europa League

Het naamkaartje van KAA Gent verdwijnt vanmiddag om 13 uur in de lotingstrommel voor de derde kwalificatieronde van de Europa League. We vertellen u alvast alles over het verloop van de loting, de potentiële tegenstanders en de speeldata.

Maar liefst 58 clubs zullen aantreden in de derde kwalificatieronde (de voorlaatste om de groepsronde te bereiken, nvdr.) van de Europa League. 33 daarvan komen uit de tweede kwalificatieronde, de 25 andere zijn nieuw. Alle clubs worden gerangschikt op basis van hun positie op de UEFA Team Ranking, bepaald door de Europese prestaties van de voorbije vijf seizoenen en de sterkte van de competitie. Dankzij de indrukwekkende Europese campagne van vorig seizoen is Gent het vijfde beste team in de derde voorronde. Het gevolg daarvan is niet min: de Buffalo’s genieten vanmiddag van een beschermde status in de loting. Gent mijdt daardoor ploegen als Lille, Krasnodar, Spartak Moskou en Panathinaikos.

Dit zijn onze mogelijke tegenstanders (zie groep unseeded).

Wie de Buffalo’s uiteindelijk op 28 juli en 4 augustus zullen ontmoeten, komt u straks vanaf 13u te weten.

Fans die de loting live willen volgen, kunnen daarvoor terecht op de website van de UEFA Europa League. Fingers crossed!