🎙️ "Tevreden over de eerste helft, minder over de tweede"

🎙️ "Tevreden over de eerste helft, minder over de tweede"

Speeldag 7 - Jupiler Pro League - 15-09-2024 om 19:15 u

Een wedstrijd tegen KV Mechelen is nooit gemakkelijk, maar de Buffalo's trokken de zege over de streep. Franck Surdez en Noah Fadiga scoorden beide hun eerste doelpunten. Wouter Vrancken blikt met een dubbel gevoel terug op de partij.

Wouter Vrancken: "Tevreden over de eerste helft, minder over de tweede, maar dat nemen we mee naar de volgende wedstrijd"

Davy Roef: "Ik mag niet klagen over mijn seizoensbegin"

De man van de match was hij – Davy Roef zorgde er eigenhandig voor dat de 2-0 ruststand ook na het laatste fluitsignaal op het scorebord stond. “Het zegt veel over onze tweede helft en het aantal kansen die we tegen kregen. Dat zou niet mogen tegen 10 man”, was 30-jarige doelman kritisch ondanks de toegeworpen bloemetjes. “In de kleedkamer was dat gelukkig meteen voor iedereen duidelijk.”

Die kansen van Mechelen mochten ook groot genoemd worden. Waaraan lag dat na zo’n puike eerste helft: focus of toch iets anders? “Geen idee, het zou kunnen. Uiteraard weten we dat zo’n terugval niet mag. Zelfs tegen een ploeg als Mechelen, die ook met een man minder goed voetbal op de mat bracht. Intern gaan we dat dus zeker bekijken zodat dit in de toekomst niet meer voorvalt.”

Terug naar de keeper zelf – wat een vertrouwen straalde hij weer uit. “Vandaag speelde ik wel goed, ja. De voorbije weken ook? Ik mag inderdaad niet klagen met mijn seizoensbegin”, glimlachte hij. “Nu is het volhouden om deze lijn te kunnen doortrekken.” Het is duidelijk dat hij liever dan ooit naar de Planet Group arena rijdt. “Nu al speelde ik dit seizoen meer dan heel vorig seizoen. Misschien is dat wat overdreven, maar je weet wat ik bedoel”, aldus de Antwerpenaar.

De nieuwe wind doet zichtbaar deugd – met een nieuwe keepertrainer (Bart Van Tornhout, red.) die hem na een decennium profvoetbal nog nieuwe technieken aanleert. “Hij heeft een heel moderne manier van trainen, met specifieke oefeningen i.f.v. wat de dag van vandaag van een keeper wordt verlangd – op elk vlak, op en naast het veld. Sommige zaken heb ik in heel mijn carrière nog maar weinig gedaan en dan is het fijn om dat eens mee te maken. Zoals een-op-eensituaties, waar echt veel aan gewerkt wordt.” De vruchten daarvan werden vandaag geplukt.

Het woord “fijn” kwam meermaals uit zijn mond en de goalie was dan ook nog niet uitgepraat. “Het is sowieso een andere manier van werken: van elke trainer steek je ook dingen op. Onze band is ook zeer goed, wat zeer belangrijk is voor keepers. Het is echt leuk trainen. Weet je, als je jaren met iemand werkt, is het logisch dat er wat routine insluipt. Dankzij de nieuwe prikkels blijf je evolueren.” Oftewel: je bent nooit te oud om te blijven leren. “Dat is… fijn.” (RG)

Noah Fadiga: "Er alles aan doen om op dit elan door te gaan"

De allereerste goal als Buffalo en dan nog in eigen huis – Noah Fadiga was een blij man. “Natuurlijk ben ik heel blij om die eerste binnen te schieten. En dan nog voor de spionkop, maar ik scoor graag aan beide kanten”, lachte de zoon van Khalilou. “Hopelijk volgen er nog veel.” Statistieken doen deugd. “Inderdaad, daar werk ik hard voor.”

Wat een actieradius ook, waarbij meer dan eens een mannetje werd uitgeschakeld en aanvallend gevaar van zijn voet kwam. Deze Fadiga kan een attractie worden op de rechterflank. “Aanvallend probeer ik zeker mijn steentje bij te dragen. Ik voel me goed en fit en dat resulteert in goede acties. Uiteraard zal ik er alles aan doen om op dit elan verder te gaan.”

Het is die honger naar statistieken die zijn reactie na het schot van Gudjohnson doet verklaren. “We zijn allemaal winnaars en ik wou graag mijn tweede van de avond maken. De verdediger was al uitgeschakeld en er was genoeg tijd en ruimte om zelfs mijn beste voet en een hoek nog te kiezen. Mijn reactie was menselijk, maar toch had ik niet zo mogen reageren. Dat neem ik op mij. Nu is dat gepasseerd, voor hem en voor mij. We blijven goede ploegmaats.” Case Closed.

Staf en publiek kunnen niet meer naast de ontwikkeling van Fadiga kijken. De knappe acties vertalen zich nu dus ook in goals en assists. “Dit seizoen betekent mijn echte begin bij Gent. Natuurlijk wil ik hard blijven werken om statistieken achter mijn naam te verbeteren, maar het weegt niet op mij. Zo ver gaat het niet. Ik analyseer mijn fases en leer er uit”, aldus de 24-jarige winger. Er is ook het systeem van Wouter Vrancken dat hem ligt. “Sowieso. De manier van voetballen ligt me ook gewoon goed. Ik voel me heel goed in zijn systeem.” (RG)