Nultolerantie voor biergooiers

Nultolerantie voor biergooiers

Morgen ontvangen we VfL Wolfsburg, dus dat betekent dat de UEFA Champions League terug in Gent is. Daarom willen we graag enkele zaken terug onder de aandacht brengen.

Sinds enige tijd merken we dat het (vooral in Tribune 2) terug in de mode is om bekers bier naar het veld te gooien bij doelpunten of betwiste fases.

We willen er iedereen op wijzen dat de club hier zeer streng tegen optreedt en zal blijven optreden. Na de laatste thuiswedstrijd tegen Moeskroen identificeerden we alvast 3 personen na het gooien (in plaats van het opdrinken) van bier. Een van het kreeg een onmiddelijk stadionverbod daar hij zich ook bij de uitwedstrijd tegen Standard misdragen had.

Naast het feit dat de meerderheid van de supporters dit belachelijke gedrag beu is, legt UEFA voor dergelijke voorvallen zeer zware boetes op en deinst ze er ook niet voor terug om daarvoor een hele tribune te sluiten.

KAA Gent wil iedereen de mogelijkheid blijven geven om in de tribunes van een drankje en een snack te blijven genieten tijdens de wedstrijd. De club is niet van plan deze maatregel terug te draaien omwille van enkelingen. We vragen daarbij ook de hulp van medesupporters die dit kinderlijke gedrag terecht beu zijn. Spreek steeds een steward aan wanneer u iemand dit ziet doen. U helpt er iedereen mee.

KAA Gent doet er alles aan om iedereen tijdens de Champions League een leuke avond te bezorgen. Zowel uit als thuis maakten we van deze Champions Leaguecampagne steeds een feest. Een feest waarbij we ons op een positieve manier toonden aan de hele wereld. Daardoor en dankzij onze professionele organisatie kregen we tot op heden steeds goede rapporten van de UEFA. Dat willen we zo houden en daarvoor hebben we ook jullie hulp nodig. In het verleden zijn jullie immers steeds onze beste ambassadeurs geweest.

Nultolerantie UEFA voor incidenten

De laatste 4 seizoenen was er een sterke stijging van het aantal incidenten tijdens de UEFA-competities. Omdat UEFA daar snel komaf mee wil maken spreken ze direct zware straffen uit. Daarbij wordt de thuisclub zelfs medeverantwoordelijk gesteld voor het gedrag van de bezoekende supporters.

Minimumboetes beginnen vanaf € 7500 (voorwerp op het veld gooien), over € 25000 (1e inbreuk pyrotechnisch materiaal - beter gekend als “bengaals vuur”) en € 75000 (2e inbreuk pyrotechnisch), tot nog hogere bedragen. UEFA schrikt er zelfs voor terug om hele vakken en/of tribunes te sluiten als daar incidenten plaatsvinden.

Gezien de zware (geld)sancties en de verhoogde inzet van middelen, zal de club niet twijfelen om supporters die over de schreef gaan, mee te laten opdraaien voor UEFA-boetes. Laat ons zo’n scenario vermijden. Dus maak er een feest van en wees de prachtambassadeurs van onze club en onze stad die jullie al jaren zijn!