Girondins de Bordeaux tegenstander in galamatch

Girondins de Bordeaux tegenstander in galamatch

Na Saint-Etienne vorig jaar spelen we dit seizoen opnieuw tegen een tegenstander uit de Franse Ligue 1: Girondins de Bordeaux. De galamatch vindt plaats op 12 juli 2015 (aanvangsuur wordt nog meegedeeld). Abonnees krijgen deze galawedstrijd gratis aangeboden.

Bordeaux eindigde dit seizoen zesde en viel daarmee net buiten de Europese plaatsen. Omdat Bordeaux ook één van de speelsteden van het EK 2016 is, werd ook een nieuw stadion gebouwd voor de club: Le Nouveau Stade de Bordeaux. Het nieuwe stadion kan 42115 toeschouwers herbergen en werd voor het eerst gebruikt op 23 mei 2015, twee dagen na de eerste Gentse landstitel. Meer info over hun nieuwe stadion vindt u hier.

De tegenstander

Girondins de Bordeaux is een Franse voetbalclub, die uitkomt in de Ligue 1, de hoogste Franse competitie. Het is één van de succesvolste clubs in Frankrijk en heeft de meeste Europese wedstrijden gespeeld van alle Franse voetbalclubs. De club werd zes keer landskampioen en won vier keer de Coupe Nationale.

De laatste titel behaalde Bordeaux in 2009 onder leiding van de huidige coach van PSG en ex-wereldkampioen Laurent Blanc. Bordeaux was zo de eerste club die de hegemonie van Olympique Lyon na zeven opeenvolgende landstitels kon doorbreken. De laatste beker werd veroverd in 2013.

Het Europese hoogtepunt van Bordeaux was het bereiken van de finale van UEFA Cup in 1996. In het Olympisch stadion van München ging het toen met 2-0 onderuit tegen Bayern München.

Bekende spelers en oud-coaches zijn onder andere Zinédine ZidaneEric Cantona, de huidige Franse bondscoach Didier Deschamps, Alain Giresse, Rene Girard en Jean-Pierre Papin. Ook enkele Belgische voetballers speelden nog voor Les Bordelais. Onder meer Gilbert Bodart, Enzo Scifo, Patrick Vervoort en huidig Belgisch bondscoach Marc Wilmots maakten er nog het mooie weer.

De galamatch vindt plaats in de Ghelamco Arena op 12 juli 2015. Abonnees hebben gratis toegang tot deze wedstrijd. Ticketinfo voor niet-abonnees volgt.

 

Bron: Wikipedia
foto: copyright www.nouveau-stade-bordeaux.com