Hélio Varela versterkt aanval van KAA Gent

Hélio Varela versterkt aanval van KAA Gent

De vijfde zomertransfer van KAA Gent is een feit. Na Gudjohsen, Dean, Delorge en Ito verwelkomen we ook Hélio Varela, een snelle aanvaller die op de linker- en rechterflank kan spelen. 

Hélio Varela is 22 jaar en werd geboren in Almada, nabij Lissabon. Hij heeft de Portugese en Kaapverdische nationaliteit. Bij de nationale ploeg van Kaapverdië kwam hij al 7 keer in actie. 

Afgelopen seizoen werkte Varela zijn eerste seizoen af op het hoogste niveau in Portugal. Bij Portimonense speelde hij op 1 na alle wedstrijden en was hij goed voor 6 goals en 3 assists. 

Portimonense degradeerde na dat seizoen naar de tweede afdeling, maar Varela speelde zich wel in de kijker. Als flankaanvaller viel hij vooral op door zijn dribbels, snelheid en grinta. 

"Hélio is een type dat we heel graag wilden toevoegen aan onze kern. De combinatie van snelheid, diepgang en kracht is zeer moeilijk te vinden. Hij is nog niet zo lang prof en dus ook nog geen afgewerkt product, maar anders was Varela voor ons onbetaalbaar geweest. Dit is opnieuw een transfer die we gedaan hebben om onze kern te brengen naar het voetbal dat we willen spelen." - Arnar Vidarsson, Manager Sports.

Varela tekende een contract voor vier seizoenen. Bij de Buffalo's krijgt hij rugnummer 29.

"Het is "amazing" om voor KAA Gent te mogen spelen. Ik heb de wedstrijd tegen Silkeborg kunnen volgen in dit mooie stadion en ik hoop dat er nog veel overwinningen gaan bijkomen. Het is in elk geval mijn doel om hier mijn beste voetbal te laten zien aan de supporters. Dit zijn mijn eerste dagen in België, maar het bevalt me nu al." - Hélio Varela. 

Seja bem-vindo e boa sorte, Hélio! 


#COBW #TRANSFER