Valencia te sterk voor Gentse U19 in UEFA Youth League

Valencia te sterk voor Gentse U19 in UEFA Youth League

Geen tweede stunt op rij voor de Buffalo’s in de Youth League. Valencia bleek dinsdagmiddag een maatje te groot. Vijf keer trof de thuisploeg raak. De uitstekend ingevallen Dante Walen zorgde voor een Gentse eerredder.

‘Ganar Ganar Y Ganar’ (winnen, winnen en winnen, red.), de tekst prijkt rond het oefenveld van Valencia – decor voor de derde speeldag in de Youth League. De leuze viel niet in dovemansoren bij de Spanjaarden. Al na twee minuten kreeg Antonio Martinez een prima mogelijkheid, maar zijn kopbal ging naast. De spits kon even later wel juichen. Met een harde knal buitenkantje rechts liet hij Gent-doelman Segers kansloos.

De Spanjaarden hadden duidelijk geen nood aan een siësta. Ismael Martinez –blijkbaar een populaire achternaam in Spanje – besloot van dichtbij over. Ook Villalba mikte na een indrukwekkende combinatie het leer over doel. Op een volgende poging moest Segers zijn beste Het Spaanse vuurpeloton bleef schoten afvuren en net voor rust stond het vizier van Mir wél op scherp. Met een lage schuiver verdubbelde hij de voorsprong van de thuisploeg. Pascuel liet nog na de 3-0 op het scorebord te zetten.

Gent toonde een ander gezicht na rust. Callebaut zorgde met een afstandsschot voor de eerste Gentse poging richting doel. Toch was het de thuisploeg die als eerste opnieuw op de scoresheet kwam. Een tiki taka-goaltje met Soler als eindstadion: 3-0. Even voordien krulde de middenvelder een vrijschop heerlijk tegen de doelpaal. 

Bij Gent was Dante Walen intussen ingevallen. En de spits toonde zich bedrijvig. Eerst met een geplaatst afstandsschot dat net naast de paal verdween. Vervolgens met een doelpunt. Walen zette goed door in de zestien en kopte de Gentse eerredder subtiel over Sivera. Een beloning voor de prima tweede helft van de Buffalo’s. Toch was het Valencia die als beste finishte. Gomez Martin schoot van dichtbij raak. Mir deed dat twee minuten nog eens haarfijn over. Eindstand: 5-1. ‘Ganar Ganar Y Ganar’, zo geschiedde

 

Opstelling KAA Gent: Tanguy Segers, Ken Vandenbergh, Thibault De Smet, Siebe Horemans, Jeff Callebaut, Yassine Razzi (82': Justin Pieters), Elton Kabangu, Christophe Van Gysel (63' Dante Walen), Jonathan Mambabua (46' Hasan Özkan), Samuel Davies, Vinko Cerovec.

Opstelling Valencia CF: Antonio Silvera, David Pascual, Antonio Latorre (66' Adrian Crespo), Mariano Konyk, Javier Jimenez, Carlos Soler (80' Alvaro Gomez Martin), Rafael Mir, Gonzalo Villar, Antonio Martinez, Fran Villalba, Ismael Martinez (66' Andres Pascual)

Doelpunten: 1-0 Antonio Martinez (10'), 2-0 Rafael Mir (42'), 3-0 Carlos Soler (65'), 3-1 Dante Walen (67'), 4-0 Alvaro Gomez Martin (82'), 5-0 Rafael Mir (88')

Gele kaarten: Javier Jimenez (22'), Jonathan Mambabua (28'), Ken Vandenbergh (62')