Vanhaezebrouck: 'Er samen met de fans een fantastisch moment van maken'

Vanhaezebrouck: 'Er samen met de fans een fantastisch moment van maken'

Van een titelfeest tot het kampioenenbal: de Ghelamco Arena was dit jaar dé hotspot voor voetbalplezier. Ook voor de laatste thuiswedstrijd in 2015 raakten alle zitjes moeiteloos gevuld. “Samen met de fans moeten we er een fantastisch moment van maken”, vertelde Vanhaezebrouck in zijn voorbeschouwing op speeldag twintig.

Geen verrassingen in de selectie van Hein Vanhaezebrouck. De coach beschikt dan ook over een nagenoeg voltallige spelersgroep. Alleen Pedersen, Gershon, Matton en Johansson revalideren nog na blessureleed. “Eigenlijk zijn we het voorbije jaar bijna nooit in de problemen gekomen op vlak van blessures. Alleen toen er iets teveel jongens out waren, zaten we beperkt in onze wisselmogelijkheden. De recente terugkeer van Van Der Bruggen was wel belangrijk. Hij is een enorm bruikbare speler. De voorbije wedstrijden bracht hij steeds iets bij tijdens zijn invalbeurten én scoorde hij zelfs tegen Sint-Truiden.”

Dat betekent echt niet dat het deze winter een windstille transferperiode wordt bij de Buffalo’s. Vanhaezebrouck rekent nog op enkele versterkingen. “Op die manier hebben we meer mogelijkheden op een aantal posities. Onze scoutingscel is voortdurend op zoek naar spelers die de kwaliteiten hebben om bij ons mee te draaien. Dat is niet evident, want ons niveau is het voorbije jaar flink de lucht ingegaan. We mikken vooral op jonge spelers met potentieel. Die hebben vaak nog een progressiemarge én beschikken over een interessante doorverkoopwaarde. Als je een oudere speler aantrekt, moet je er honderd procent van overtuigd zijn dat hij een meerwaarde is.”

Vanhaezebrouck mocht alvast een jongeling met potentieel verwelkomen: Gustav Wikheim. De Braziliaanse Noor traint sinds donderdag mee bij de landskampioen. “Ik ben blij om te horen dat ze hem in Noorwegen bestempelen als een toptalent. Hij komt uit een team (Strømsgodset, red.) dat investeert in jonge voetballers. Hopelijk kan hij zich snel aanpassen en progressie maken. Het was trouwens Michel Louwagie die voorstelde dat hij nu al met ons mee zou trainen. Zo leert hij zijn ploeggenoten al kennen voor de winterstage. Dejaegere en Simon hebben zich alvast over hem ontfermd.”

Wikheim is wel pas speelgerechtigd vanaf één januari. Zondag neemt de Noor dus nog plaats in de tribunes van een – alweer – uitverkochte Ghelamco Arena. “Ook al zijn het nog geen eindejaarsfeesten, we moeten samen met de fans een fantastisch moment maken van onze laatste thuiswedstrijd. Dat kunnen we doen door opnieuw de drie punten te pakken. Evident wordt dat echter niet. KV Kortrijk is een stugge tegenstander.”

Vanhaezebrouck heeft er ook het gissen naar hoe de Kerels voor de dag zullen komen. “Kijk, je hebt twee KV Kortrijks. De ene week is het een stugge ploeg, zoals in de heenwedstrijd tegen ons toen het met 8 verdedigers speelde. De andere week is het een voetballende ploeg die tegen Anderlecht toonde dat het tot veel meer in staat is. Pas net voor de match zullen we weten hoe ze tegen ons voor de dag zullen komen. Wij zijn wel op de beide situaties voorbereid. Of ik geen spionnen meer heb in Kortrijk? Ik heb er veel, maar ik gebruik ze niet. (lacht)”

(JVDV)
Foto: Belga Image