Ronaldinho steelt de show in Circus Cup

In een aardig gevulde Ghelamco Arena nam een selectie KAA Gent Legends het op tegen een selectie van Standard Legends voor de Circus Cup. Het publiek werd opgewarmd met heel wat randanimatie - er landden zelfs drie parachutisten op het veld - maar de grote publiekstrekker was uiteraard Ronaldinho, die de eerste helft met Gent meespeelde en na rust de Rouches vervoegde.

De 42-jarige gewezen Wereldvoetballer van het Jaar liet de aanwezige fans uitvoerig genieten van zijn surplus aan techniek: alles in één tijd, frivole dribbels en een-tweetjes, no-look passes, het was er allemaal. Aan Gentse zijde vond Ronaldinho het doel nog net niet. Het was Jonathan Legear die Standard aan de overzijde op 0-1 bracht door een voorzet binnen te tikken. Gonzague Van Dooren verdubbelde die voorsprong met een fraaie volley, waarna beide ploegen met een 0-2 stand de rust in doken.

In de tweede helft toonde Danijel Milicevic dat hij nog steeds een puntgave voorzet in de voeten heeft, Renato Neto bedankte door de 1-2 binnen te koppen. Na een strafschopfout van Marko Suler was het Ronaldinho himself die achter de bal ging staan en vanop de stip gaf hij Frédéric Herpoel het nakijken (1-3). Het werd nog spannend toen Elimane Coulibaly een tegenaanval afrondde met een rake trap hoog in doel (2-3), maar uiteindelijk was het Ronaldinho die met zijn tweede doelpunt van de avond de eindstand vastlegde op 2-4.

Voor de supporters was het niet alleen genieten van de kunstjes van Ronaldinho, maar tevens een blij weerzien met heel wat vroegere coryfeeën van het Gentse voetbal. Heel wat generaties waren vertegenwoordigd, van net gestopte voetballers als Nicolas Lombaerts en Danijel Milicevic, tot de bijna 75-jarige Gilbert De Groote, die in de tweede helft nog even zijn opwachting kwam maken.