Thomas Matton is nieuwe coach Jong KAA Gent

Thomas Matton is nieuwe coach Jong KAA Gent

Wie aanwezig was op onze ploegvoorstelling weet het al, maar onze beloften van Jong KAA Gent hebben hun nieuwe trainer beet: niemand minder dan Thomas Matton. De 38-jarige Matton stond afgelopen seizoen al langs de zijlijn als assistent van Arnar Vidarsson, maar neemt nu het roer over. 

Buffalo's kennen Matton uiteraard van zijn periode bij KAA Gent. Als speler kwam Matton tussen 2015 en 2017 in totaal 53 keer in actie voor blauw-wit, hij leverde 7 goals en 7 assists af. Memorabele momenten kende hij ook, zo maakte hij deel uit van de selectie tijdens ons Champions League avontuur in 2015-2016 en scoorde hij op het veld van Zenit Sint-Petersburg. In december 2017 besloot Matton om op 32-jarige leeftijd, na veel blessureleed, een punt achter zijn voetbalcarrière te zetten. 

Nadien ging hij kort aan de slag bij de jeugd- en talentenwerking van KAA Gent. Na een passage als hoofdcoach bij de U14 en U15 keerde hij in 2019 terug naar het eerste elftal als assistent van onder meer Jess Thorup, Wim De Decker, Hein Vanhaezebroeck en László Bölöni. Hij werd in 2022 opnieuw hoofdtrainer van onze U15 en maakte vorig seizoen de overstap naar Jong KAA Gent, waar hij T2 werd onder Arnar Vidarsson. 

Wij wensen Thomas heel veel succes bij dit nieuwe avontuur! 


#COBW #GENERATIEGENT #KAAGENTJEUGD