Onze Ladies verslaan Essevee in de Ghelamco Arena!

Een vijfde plaats met 22 punten uit veertien matchen. Een mooie balans om de winterstop in te duiken. Wellicht had niemand die de KAA Gent Ladies van dichtbij volgt, verwacht dat hun ploeg, na een drastische verjonging van de kern, zich bij de top van het klassement zou rekenen. Met de 1-0-winst tegen Essevee Women zetten ze alvast een grote stap richting Play-Off 1.

Net als vorig seizoen, toen ze op 6 november het toen nog ongeslagen Club YLA, met 3-1 klopten, speelden onze dames voor de tweede keer ooit in de Ghelamco Arena. Niet alleen een fantastische ervaring, maar ook dé ideale gelegenheid om de jonge selectie live aan het werk te zien. De oproep vooraf werd alvast goed gehoord, want in totaal waren zo’n 1.00 sympathisanten afgezakt naar de Ghelamco Arena.

Beide ploegen startten met open vizier aan de wedstrijd. De eerste kans was voor de bezoekers uit Waregem, maar de Gentse doelvrouw Riet Maes kon redding brengen. Nog geen halve minuut later was het aan de overkant wel raak. Amber Maximus, dit seizoen al goed voor 8 doelpunten kon de voorzet van Fleur Van Daele aan de eerste paal binnenwerken.

De vroege goal zorgde voor heel wat vertrouwen en er volgden nog kansen voor Alixe Bosteels, Amber Maximus en opnieuw Fleur Van Daele, die soms ongrijpbaar was voor haar tegenstanders. De wedstrijd ging goed op en neer, maar doelpunten vielen er niet meer. Het bleef 1-0 aan de rust in het voordeel van de thuisploeg.

Na de rust was het balbezit vooral voor de bezoekers, maar meer dan enkele halve kansen waren niet te tellen. De vroege goal bleek uiteindelijk het doelpunt van de overwinning en zo kunnen de vrouwelijke Buffalo’s zich opmaken voor een leuke kerstperiode. Kapitein Chloë Van Mingeroet: “We gingen uitstekend van start. We maakten het ons nog moeilijk door niet de tweede goal te maken, maar we kwamen nauwelijks in de problemen achterin. De zege was verdiend en belangrijk."

Coach Jorn Van Ginderdeuren was nadien tevreden, maar beseft dat het ticket voor Play-Off 1 zeker nog niet binnen is:  “Er zijn nog zes wedstrijden. Onze eerste match na de winterstop is op Woluwe. Daarna komen alle kleppers eraan. Op de voorlaatste speeldag bekampen we Aalst, maar dan is er een maand geen wedstrijd. De laatste match is bij Anderlecht, wellicht wordt dat een ietwat speciale partij.”

Dankzij de belangrijke overwinning nestelt KAA Gent Ladies zich in het spoor van nummer vier Club YLA. Standard volgt op twee punten, maar moet nog twee matchen inhalen. Essevee is voorlopig zevende, maar moet ook nog één wedstrijd inhalen.