Zondag spelershuldiging met boottocht in de stad!

Zondag spelershuldiging met boottocht in de stad!

Big big change of plans Buffalo's! Zondag gaan we onze spelers en de trainersstaf niet huldigen in de Ghelamco Arena zoals eerst voorzien, maar wel aan het Emile Braunplein (Stadshal) in Gent.

Voorafgaand zullen de spelers op bootjes door de stad richting het Emile Braunplein varen. Er komt dus geen uitzending op groot scherm in de Ghelamco Arena (het stadion zal dus niet open zijn, de fanshop echter wel) En ook de huldiging op zich wordt verplaatst naar de stad zelf (Emile Braunplein - Stadshal).

De wedstrijd zelf kan spijtig genoeg niet uitgezonden worden.

We vieren de titel met de hele stad

Om deze historische titel ten volle te vieren met zoveel mogelijk mensen en op vraag van de spelers en de staf zelf, smijten we het feest open naar de hele stad. Gent heeft water door haar aderen vloeien. Daarom zullen de spelers in bootjes richting de Stadshal varen. Zo heeft iedereen de kans om hen  onderweg toe te juichen en te bedanken voor hun historische prestatie. Ze verdienen een grote huldiging door de hele stad én die gaan we hen ook geven!

Net zoals bij het feest donderdag  in de Ghelamco Arena en in de hele stad wordt het opnieuw een moment om te tonen dat (KAA) Gent uit zijn dak kan gaan zoals alleen wij dat kunnen: hevig én intens maar met respect voor alles en iedereen. Als de waardige stads- en clubambassadeurs die we zijn.

Timing festiviteiten en boottocht

Waar de spelers zullen opstappen hangt mede af van het moment waarop ze kunnen vertrekken en hun reistijd uit Brussel. Ze zullen echter sowieso passeren aan het Oude Justitiepaleis en richting de Gras-en Korenlei varen. De laatste passage die voor het publiek zichtbaar zal zijn, situeert zich rond de Zuivelbrug. De 5 voorziene bootjes leggen hun traject (ruim geschat) af tussen 18u30 en 19u30.

Op het programma aan de Stadshal: muziek, animatie en onze helden!

  • bekende Buffalo's als Miguel Wiels en Kurt Burgelman (Biezebaaze) zorgen voor muzikale ondersteuning,
  • drankstanden open vanaf 18u (tot 21u).
  • animatie en dj's aanwezig.

De optredens en de animatie starten vanaf 18u. We verwachten de spelers bij de Stadshal rond 19u30. De huldiging zelf zal ongeveer een uur duren.

Feest midden in de stad? Kom te voet, te fiets of met openbaar vervoer indien mogelijk

De huldiging vindt in het centrum plaats. Na 115 jaar wachten op de eerste landstitel van KAA Gent, verwachten we dus wel wat volk. Vermijd dus de wagen en kom zoveel mogelijk te voet, met de fiets of het openbaar vervoer. Het weer zal mooi zijn, een reden te meer!

  • Kom met openbaar vervoer ( >> klik hier) , te voet of met de fiets
  • De shuttlebussen uit Gentbrugge rijden deze keer richting Dampoort en dat doorlopend van 17u tot 22u.
  • Parkeren kan op parkings Vrijdagmarkt, Sint-Michiels, Reep, Ramen, Kouter, Gent-Zuid.

Terugbetaling tickets Ghelamco Arena

Wie dat wenst kan uiteraard zijn ticket voor de huldiging in de Ghelamco Arena terugbetaald krijgen. De opbrengsten waren sowieso voor het Kinderkankerfonds, dus wie wil kan ook besluiten zijn betaalde euro aan het goede doel te laten. Volgende week meer info over de terugbetaling.

Wij wensen iedereen een prachtige dag toe en zijn blij dat we onze kampioenen de stadshuldiging zullen geven die zij verdienen:

Gent, laat u zien, laat u horen en bedank deze clublegendes zoals het hoort!

Bij deze alvast nog een kleine reminder van hoe het er donderdag aan toe ging in de Ghelamco Arena

 

KAA Gent - Landskampioen 2014-2015 from Sjoerd Tanghe on Vimeo.