Persconferentie Lyon: Hubert Fournier en Corentin Tolisso

Persconferentie Lyon: Hubert Fournier en Corentin Tolisso

Als eerste aan de beurt in de bescheiden perszaal van Lyon: Corentin Tolisso. “We kennen de situatie waarin we momenteel zitten”, begon de Franse middenvelder. “Om nog een kans te maken op die tweede plek moéten we morgen winnen. En zolang die kans er is, moeten we erin blijven geloven." 

Corentin Tolisso:

"We beseffen wel dat er nog twee moeilijke wedstrijden op het programma staan. Gent toonde in de heenmatch dat ze een sterk team zijn, misschien waren we toen zelfs een beetje verrast. Ik weet dat ze het nog steeds prima doen in de Belgische competitie. Morgen zullen we dus uiterst geconcentreerd moeten zijn en ons beste voetbal proberen brengen.” Voor Lyon wordt het morgen de laatste Europese avond in het Stade de Gerland. En dus peilden de plaatselijke journalisten naar Tolisso’s mooiste herinnering. “Mijn hart ligt in dit stadion. Als jeugdspeler was ik hier ballenraper in het gewonnen Champions Leagueduel tegen Real Madrid. Dat was een onvergetelijk moment. Dat het morgen de laatste Europese wedstrijd in het Stade de Gerland is, zorgt echter niet voor extra druk. Olympique Lyon is dit soort duels gewoon.”

 

Een puntje. Het is de povere balans van Lyon na vier Champions Leagueduels. Toch geeft Lyon-trainer Fournier de hoop nog niet op.

Hubert Fournier

“Normaal gezien zijn we al veroordeeld. Maar we leven nog en dus moet onze groep blijven vechten. We mogen wel geen fouten in onze laatste twee duels. Na morgenavond kunnen we evalueren of onze kansen nog intact zijn.” De coach zwaaide vervolgens met lof voor de Gentse spelersgroep én de supporters. “Of ik één speler vrees? Neen, ik ben op mijn hoede voor het volledige Gentse collectief. In de heenmatch hebben ze ons geregeld in de problemen gebracht. Vooral voorin hebben ze aanvallers die op een defensie wegen en zeer efficiënt zijn. Het is trouwens bijzonder jammer dat de Gentse fans niet naar Lyon mogen komen. In Gent waren ze ongelofelijk en stuwden ze hun team naar voren. Bovendien hebben ze onze supporters warm ontvangen. Dit is een spijtige zaak voor het voetbal.” Ook Fournier haalde herinneringen op aan het Stade de Gerland. “Er zijn mooie pagina’s geschreven in dit stadion. Zo koester ik een 2-0 zege tegen Bologna in de kwartfinale. Hopelijk zijn wij morgen op het niveau van de Europese geschiedenis van Lyon. Tegen Saint-Etienne bevonden we ons in dezelfde omstandigheden. Het was de laatste derby in dit stadion en we wonnen hem. Hopelijk zijn we morgen even geconcentreerd en gedisciplineerd tot de negentigste minuut.”